In verschillende situaties kan het huren van een zuigwagen een interessante optie zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie, waarin er zand uit een lastig begaanbare ruimte moet worden verwijderd. Het gebruik van een kraan is in zo’n geval niet mogelijk. Alles met de hand uit de ruimte scheppen is doorgaans ook niet wat je wenst. Een zuigwagen huren lost het probleem voor je op. Op deze pagina wordt dieper ingegaan op de voordelen van een zuigwagen en de toepassingen hiervan. Wist je overigens dat een zuigwagen niet alleen geschikt is voor het zuigen van zand? Ook voor het spuiten hiervan kun je een zuigwagen huren. 

Zuigwagen huren voor het opzuigen van zand

Een zuigwagen huren om zand op te zuigen is de beste optie bij kruipruimtes en andere ruimtes, waar het gebruik van een kraan niet veilig is. Denk aan een ruimte waar veel kabels of leidingen lopen. Bij het gebruik van een kraan is de kans onnodig groot, dat een van deze leidingen of kabels geraakt wordt. Door een zuigwagen in te zetten loop je dit risico in veel mindere mate. De kans op schade wordt bij deze apparaten tot een minimum beperkt. Ook prettig is het feit, dat je bij een zuigwagen huren nauwelijks last zal hebben van overlast. Niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

Gebruik van een zuigwagen voor zandspuiten

Eerder las je al dat een zuigwagen huren niet alleen interessant is voor het opzuigen van zand uit bijvoorbeeld een kruipruimte. Een zuigwagen kan ook gebruikt worden voor het blazen van zand en verschillende andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan grind of schelpen. Het spuiten van deze materialen is interessant, wanneer je een ruimte af wilt dichten. Denk wederom aan de kruipruimte in huis! Ook bij het bedekken van een plat dak met grind kan een zuigwagen van pas komen. Het grind biedt bescherming aan het bitumen, wat vaak gebruikt wordt voor het bedekken van deze platte daken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bij Kooiker Zuigtechniek zijn we gespecialiseerd in het uitgraven van kruipruimtes door middel van zuigtechniek. 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.