Heb je een bad staan in de badkamer? Dan heb je daar uiteraard ook een badkraan bij nodig. Zo laat je namelijk het bad vollopen, dus deze is niet te missen. Badkranen komen in verschillende soorten, maten en kleuren. Op mastello.nl kan je hier veel voorbeelden van op vinden. Een van de meest voorkomende badkraan soorten is die je aan de muur bevestigd. Deze hebben vaak een korte uitloop, waardoor je je bad gemakkelijk kunt vullen met water. Daarnaast kun je de temperatuur regelen, door het warme en koude water te mengen of je regelt dit gewoon via de thermostaat. Er zijn ook andere soorten badkranen. 

De vrijstaande badkraan

Een andere soort badkraan is de vrijstaande badkraan. Deze soort ziet er erg luxe uit, dus een echte eye catcher. Dit soort badkranen komen namelijk voor in hotels, dus hoe leuk is het om die luxe in je eigen badkamer te hebben. Een vrijstaande badkraan is vaak te zien in combinatie met een vrijstaand bad, maar dit hoeft niet per se. Er zijn wel een paar belangrijke punten als je deze kraan gaat kopen. Je moet rekening houden met waar het water vandaan komt. Normaal komt het water uit de muur, dan zou je een wand badkraan moeten hebben. Bij een vrijstaande badkraan zal het water uit de grond moeten komen. 

Accessoires en kleuren bij badkranen

Als je een badkraan in een bepaalde kleur hebt, is het wel zo leuk om de accessoires in dezelfde kleur aan te schaffen. Zo komt alles bij elkaar en heeft het een mooi gezicht. Denk bijvoorbeeld aan een matzwarte kraan. Een mat zwarte doucherek en zou hier perfect bij staan. Is je badkamer helemaal wit? Dan is het leuk om de accenten bijvoorbeeld in het goud te doen. Ik zou er dan wel in beide gevallen voor kiezen om de accenten en accessoires in 1 kleur te houden. Op deze manier wordt het een geheel en zal het gebruikmaken van de badkamer nog leuker worden. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.