In veel moderne huishoudens is tegenwoordig een vaatwasser onmisbaar. Dit is begrijpelijk ook, het zorgt namelijk voor veel gemak en kan je flink wat tijd besparen. Als je daarom eenmaal een vaatwasser gewend bent, is het moeilijk om nog zonder te kunnen! Mocht je om deze reden overwegen om een vaatwasser aan te schaffen, of op zoek zijn naar een nieuwe, dan zit je bij dit blog goed. We hebben namelijk een aantal tips op een rijtje gezet hoe je een vaatwasser kan vinden die past bij jouw huishouden.

1. De grootte van de vaatwasser

Bij het kopen van een (nieuwe) vaatwasser is het allereerst belangrijk om te besluiten hoe groot de vaatwasser moet zijn. De grootte zal enerzijds afhankelijk zijn van de ruimte die je hebt in de keuken, en of je kiest voor een vrijstaande- of inbouwvaatwasser. Daarnaast ligt het ook aan het aantal gezinsleden en het gebruikspatroon. Mocht je bijvoorbeeld een klein gezin hebben, of er ook voor kiezen om nog een gedeelte van de vaat met de hand af te wassen, dan is een kleinere vaatwasser voldoende. 

2. Energieverbruik

Het energieverbruik van een vaatwasser verschilt per model. Energielabels lopen van A tot G, waarbij A het meest energiezuinig is. De meeste vaatwassers vallen in categorie C, D of E. Vaak hebben moderne vaatwassers een hoger energielabel, doordat ze gebruik maken van geavanceerde functies. Door een vaatwasser te kiezen met een hoger energielabel, kan je besparen op energiekosten, wat natuurlijk goed is voor je portemonnee! Daarnaast is dit ook nog eens beter voor het milieu. Echter heeft het vaak als nadeel dat ze wat prijziger zijn. 

3. Geluidsniveau

Als laatste is het verstandig om te kijken naar het geluidsniveau van een vaatwasser. Tegenwoordig zijn er steeds meer “stille” vaatwassers te vinden, deze hebben een geluidsniveau van 43 decibel of lager. Dit kan wenselijk zijn wanneer je een open keukenontwerp hebt, vaak thuis werkt, of een lichte slaper bent. Je hoort bij deze vaatwassers namelijk nauwelijks dat ze aan staan. Daarnaast hebben veel vaatwassers ook een speciaal nachtprogramma, met een laag geluidsniveau, zodat je ongestoord kunt slapen. 

Wanneer je ervoor kiest om een nieuwe vaatwasser aan te schaffen, kan het interessant zijn om bij een outlet te kijken. Hier verkopen ze vaatwassers met een kleine transportschade waardoor ze vaak een stuk goedkoper zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod aan vaatwassers van Witgoed Service C.C. voor de verschillende mogelijkheden! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten