De kwaliteit van het water uit de Nederlandse leidingen is over het algemeen heel erg goed. Zeker als je het vergelijkt met andere landen. In ons land hebben wij waterzuivering instanties die zorgen voor een goede kwaliteit van het water en we hebben instanties die de staat van het water controleren. Naar aanleiding van goed onderzoek is bepaald welke stoffen er mogen zitten in het water dat door onze leidingen stroomt en hier zijn regels voor opgesteld. Een van de stoffen die op natuurlijke wijze in het water in onze leidingen zit is Calcium, ook wel kalk. Kalk is een mineraal dat we uit ons eten halen en wat ons lichaam nodig heeft. Maar er hangen een paar nadelen aan de Calcium in ons leidingwater. De apparaten in ons huishouden kunnen niet goed tegen “hard water”. De apparaten gaan door het harde water minder lang mee en de douche heeft ook veel last van kalkaanslag.

De oplossing van kalkaanslag

Hard water is dus een probleem waar door veel mensen een oplossing voor wordt gezocht. Enkele jaren geleden is hier een oplossing voor bedacht die betaalbaar is en kwalitatief goed in elkaar steekt. De oplossing is een waterontharder. Het woord zegt het al. De functie van een waterontharder is het ontharden van het water. Een waterontharder wordt aangesloten op de leidingen en zorgt ervoor dat het leidingwater wat binnenkomt, wordt gefilterd op calcium. Het filteren van Calcium met een waterontharder heeft verschillende voordelen:

  • Producten in het huishouden gaan veel langer mee. Een vaatwasser en een wasmachine hebben warmte-elementen die voor warm water zorgen. Water waar calcium in zit zorgt voor een kalklaag rond de elementen die voor warmte zorgen. Dit resulteert er in dat machines niet meer werken. Met een waterontharder voorkom je dit.
  • Wanneer er kalkaanslag aanwezig is rond de warmte-elementen, is er veel meer energie nodig om te zorgen dat er warmte ontstaat. Hierdoor krijg je hogere kosten. Bespaar je geld dus met een waterontharder.
  • Schoonmaakmiddelen worden door Calcium geneutraliseerd. Het effect wordt hierdoor minder. Heb je zacht water? Dat maakt de effectiviteit hoger en dan heb je minder schoonmaakmiddel nodig.
  • Zacht water is beter voor je huid. Was je jezelf met zacht water? Dit zorgt ervoor dat je huid minder snel geïrriteerd raakt. Dit kan een hele goede tip zijn voor degenen die veel last hebben van acné.

Kwaliteit van waterontharders

Op de markt van waterontharders vind je verschillende producten, waarbij er een groot verschil is in kwaliteit. Zorg dat je goed zoekt naar een betrouwbaar bedrijf voor het aanschaffen van je waterontharder. Hydrotense is een bekend Nederlands merk dat zich over heel Europa aan het vestigen is. Zij verkopen kwalitatief sterke waterontharders, welke je kan vinden in de webshop voor waterontharders.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.