Hou je ervan om je vakantiedagen in een keer op te maken of verspreid je het liever over lange weekenden en dagjes weg? Ga je graag lang op vakantie? Dan geven we je graag inspiratie om een lange reis te maken. Verschillende soorten lange reizen in verschillende continenten. We geven je een aantal voorbeelden.

Reis de wereld rond

De meest voorkomende soort reis die mensen maken als ze lang op vakantie gaan, is een rondreis. Je kunt hierbij zelf kiezen hoe luxe je de reis maakt. Ga je backpacken en slapen in hostels of kies je toch voor een rondreis waarbij je kiest voor luxere hotels? In elk werelddeel is het mogelijk om een rondreis te maken die je inricht zoals je dat zelf graag wil. Plan je alles zelf in of kies je er toch voor om met een reisleider op pad te gaan? Het leuke van een roadtrip is dat je in een korte tijd heel veel van een land of van meerdere landen ziet. Geniet van prachtige culturen en bijzondere natuur. Zoek vooraf uit welke landen jou interessant lijken of welke plekken op je wereld je graag wil bezoeken. Stippel je alles vooraf al uit of bekijk je het op de plek van bestemming van dag tot dag?

Overwinteren in de warmte

Ben je geen fan van de winter en geniet je van de zon? Veel gepensioneerden kiezen er voor om in de winter voor een lange periode de zon op te zoeken. Ze gaan bijvoorbeeld naar Curaçao of Bonaire, maar het is ook mogelijk om binnen Europa te overwinteren. In Spanje of Portugal bijvoorbeeld. Hier is veel minder kans op regen en de kans op zon is veel groter! Geniet van de zon, maar ook van de cultuur en de prachtige plekjes in een ander land.

Roadtrip door Nederland

Voor een roadtrip is het niet altijd nodig Europa of Nederland te verlaten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een roadtrip door Ierland. Of nog dichter bij: Nederland. Heb je kleine kinderen, maar wil je wel graag rondreizen? Bekijk dan eens de mogelijkheden om een camper te huren en door Nederland te reizen. Omdat Nederland niet zo groot is, is het niet nodig om grote afstanden af te leggen. Binnen 3 weken is het mogelijk om alle uithoeken van je eigen land te bekijken. Je zult verstelt staan van de prachtige plekjes die ons eigen land biedt. In Nederland zijn veel campings voor campers beschikbaar. Bekijk daarom vooral vooraf waar je graag heen wil, en wat de mogelijkheden zijn.

Lang op reis met een goede reisverzekering

Ben je van plan om lang te gaan reizen? Dan is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt afgesloten en dat deze klopt. Ga je bijvoorbeeld langer dan 60 dagen op reis? Dan heb je een doorlopende reisverzekering nodig. Reis je buiten Europa? Vergeet dan niet om ervoor te zorgen dat je werelddekking aan hebt staan. Heb je nog geen verzekering afgesloten? Via InShared kun je een reisverzekering vergelijken. Kies wat het beste bij jou en je reis past!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.