De laatste jaren zien we dat een landelijk interieur steeds populairder wordt in Nederland. Steeds meer mensen zijn op zoek naar dat ‘puur natuur’ gevoel, en willen een stukje van het buitenleven mee naar binnen nemen. Vaak winnen de gemakken van de stad het toch wat dat mooie landhuis op het platteland. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing! Geef jouw interieur een make-over en ga voor een de landelijke woonstijl!

Wat houdt dat in?

De landelijke woonstijl (ook wel (New) Country style genoemd), geeft een echte plattelands/boerderij/buitenleven ‘touch’ aan jouw woning. Typisch voor het buitenleven zijn natuurlijk de vele onbewerkte materialen zoals steen en hout. Ook in kleur wordt de natuur duidelijk meegenomen, een ruime selectie aan natuurtinten zoals beige, bruin, grijs en groen vinden we vaak terug binnen een landelijk interieur.

En dan de invulling…

De basis is gelegd, maar waar moet je dan aan denken bij landelijke meubelen? Kies voor echte eyecatchers zoals bijvoorbeeld een grote comfortabele bank die aanwezig de woonkamer vult. Als je nou meer van de bourgondische leefstijl bent, kies dan voor een prachtige robuuste houten eettafel met ruime stoelen die meteen de interesse wekt in de kamer. Landelijke meubelen zijn er om een gemoedelijke sfeer te creëren voor zowel jijzelf, als je gasten.

Met manden, spiegels, plaids en grote planten zet je de puntjes op de i in je woning. Vaak wordt met deze accessoires de landelijke stijl gecombineerd met de industriële stijl wat zorgt voor een wat stoerder effect. Zo kan je bijvoorbeeld wat ijzeren details verwerken in je interieur.Voor zowel kleinere aanpassingen in je woonstijl, als een complete metamorfose kan je terecht bij Verschoor Wonen om inspiratie op te doen. Vraag vooral advies aan de interieuradviseurs als je het zelf lastig mixen en matchen vindt!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.