Steeds meer mensen schaffen een infraroodpaneel aan. Er zitten dan ook enorm veel voordelen aan het installeren van infraroodpanelen. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken waar je goed op moet letten wanneer je een infraroodpaneel wilt aanschaffen. In dit artikel vertellen we je waar je naar moet kijken.

Hoeveel Watt heb je nodig?

Wanneer je een infraroodpaneel aan gaat schaffen, is het belangrijk dat je eerst bedenkt waar je dat infraroodpaneel gaat hangen. Aan de hand daarvan kun je berekenen hoe groot het infraroodpaneel moet zijn. Hoe groter de ruimte, hoe meer Watt je immers nodig hebt om te verwarmen en hoe groter het infraroodpaneel moet zijn. Natuurlijk hoeft je dat helemaal niet zelf te berekenen, het bedrijf waardoor je het infraroodpaneel laat installeren kan dat gemakkelijk en snel voor je doen.

Paneel aan de muur of het plafond?

Verder is het belangrijk dat je beslist of je het paneel aan de muur of aan het plafond gaat hangen. Hang je het paneel aan de muur, dan zijn er decoratieve manieren voor. Toch kan aan het plafond vaak erg effectief zijn, omdat de straling dan naar beneden is gericht. Afhankelijk van de manier waarop je het paneel weg wilt hangen is de vorm van de ruimte en hoe de ruimte precies wordt gebruikt

Golflengte

De golflengte van het infraroodpaneel is erg belangrijk. Wanneer je een paneel voor de hele ruimte koopt, is het belangrijk dat de golflengte ook de gehele ruimte kan bereiken. Is dat niet het geval, dan zal een groot deel van de ruimte alsnog koud blijven. Dat is natuurlijk zonde, je hebt dan het infraroodpaneel immers voor niets aangeschaft.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.