Heb jij het plan om binnenkort aan de slag te gaan met verbouwen van jouw woning? In dat geval is het van belang om na te denken over de mogelijke consequenties van dit proces. Je bent als gevolg van deze verbouwing tijdelijk bezig met de nieuwe constructie die in de badkamer of in de wc moet worden aangebracht. Daarnaast zal er veel grofvuil vrijkomen tijdens de verbouwing. Ten slotte geldt dat je gedurende de verbouwing tijdelijk niet meer gebruik kunt maken van de wc of van de badkamer. Een van de oplossingen hiervoor bestaat uit een mobiele sanitaire unit

Voordelen van de toilet unit

Het heeft een aantal voordelen om te kiezen voor een toilet unit. Ten eerste is deze gemakkelijk te verplaatsen zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Bij de verbouwing geldt dat je natuurlijk een plek dient uit te kiezen voor de cabine, maar bij het neerzetten van de cabine zijn veel mogelijkheden. Je kan het neerzetten van de cabine met of zonder heftruck doen, gezien de makkelijke manier van verplaatsen. 

Installatie van de mobiele unit

Zodra je de mobiele unit in huis hebt gehaald kun je doorgaan naar de volgende stap, bestaande uit de installatie. Voor de installatie van de toilet ben je afhankelijk van een watertoevoer punt. Deze kun je aansluiten aan de voorkant of aan de achterkant van het toilet en hierin kun je gebruik maken van een tuinslang. Verder heb je nog een afvoerbuis nodig, voor de afvoer van vies water, waarbij geldt dat deze buis dient te bestaan uit een lengte van 110 mm. 

Kwaliteit van de unit

Bij de keuze voor een unit dien je natuurlijk rekening te houden met de kwaliteit. Is het mogelijk om de unit schoon te maken met water? Wat is het materiaal waaruit de unit bestaat? Is er risico op beschadiging? Deze informatie kan je gemakkelijk achterhalen door de beschrijving te lezen onder de mobiele unit. Daarnaast is het gewicht van de unit belangrijk, waarbij geldt dat een gewicht rond de 80 kilogram ideaal is. Ten slotte is de prijs van de unit een factor, waarbij geldt dat er sprake is van een gevarieerd aanbod met prijsverschillen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.