Een inbraak heeft grote invloed op een persoon, zowel mentaal als fysiek. Zo kampt ruim 80% van de slachtoffers na een inbraak of poging tot inbraak met psychische of lichamelijke klachten. Veel van de slachtoffers hadden, indien zij wisten wat de impact van een inbraak had, betere maatregelen getroffen. 

Het is een oproep naar alle huishoudens die, bij het verlaten van hun woning, de deur nooit of nauwelijks op slot draaien, op sociale media regelmatig delen waar zij zich bevinden of de ramen open laten staan. Het nemen van maatregelen kan vervelende gevolgen voorkomen. “Voorkomen is beter dan genezen”. 

Inbraak voorkomen

Helaas vinden er momenteel nog steeds vaak inbraken plaats, al wordt het de inbrekers steeds lastiger gemaakt. Veel personen proberen een inbraak te vermijden: het leidt immers tot veel schade. Om een inbraak succesvol te voorkomen, is het verstandig om te denken als een inbreker. Wat zou jouw tactiek zijn om een woning ongewenst te betreden?

Zorg voor goede sloten

Een inbreker zal beginnen met de gemakkelijkste manier: de sloten doorbreken. Oudere sloten zijn vaak gemakkelijk te doorbreken, waardoor het voor inbrekers erg makkelijk wordt gemaakt. Zorg ervoor dat de deuren voorzien zijn van kwalitatieve sloten (en gebruik ze dan ook!). Indien de deuren en ramen niet zijn vergrendeld, zal het inbrekers slechts 30 seconden duren om de woning binnen te komen. 

Zet de inbrekers in de spotlight

Inbrekers zijn zich bewust van de criminele activiteiten die zij uitvoeren, waar vaak een hoge straf op staat. Hierdoor willen inbrekers ten alle tijden onopvallend blijven. Indien een woning voorzien is van verlichting, een alarmsysteem of camera beveiliging zal dit de inbrekers afschrikken. Zij zullen, door deze maatregelen, ten slotte niet onherkenbaar blijven. Kortom: zet ze in de schijnwerpers. 

‘Pas op voor onze hond’

Het klinkt wellicht gek, maar een ‘pas op voor de hond’-bordje heeft daadwerkelijk invloed op het aantal inbraken. Honden zijn erg oplettend en hebben het vaak direct door als er iemand rond je woning beweegt. Nogmaals: inbrekers willen onopvallend blijven. Zodra de hond de bewegingen opmerkt, zal het geblaf de inbreker hoogstwaarschijnlijk ontmaskeren. Tip: zelfs als kattenmens is het raadzaam om het bordje te plaatsen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.