Om je huis aangenaam warm te houden heb je in verschillende ruimtes in huis radiatoren geplaatst of je hebt gekozen voor vloerverwarming. Ook je badkamer verwarm je, zodat je ’s ochtends in een aangenaam verwarmde ruimte binnenkomt voordat je onder de douche stapt. De radiatoren badkamer moeten aan andere eisen voldoen dan de radiatoren in andere ruimtes. Een radiator in de badkamer moet bestand zijn tegen vocht. Is dat niet het geval, dan zal de radiator snel gaan roesten.

Geschikte radiatoren badkamer

Om te voorkomen, dat de radiatoren badkamer gaan roesten, kies je voor een verwarming die gemaakt is van roestvrij staal of aluminium. Door de behandeling met een speciale coating zijn ze extra goed bestand tegen het gebruik in de badkamer. In een badkamer is slim indelen belangrijk. Je hebt een aantal grote badkamermeubels die je in je ruimte wilt en vaak blijft er dan niet veel ruimte meer over voor een radiator. Een verticale radiator is een uitkomst. Deze is uitstekend geschikt als je niet zoveel ruimte hebt. Deze verticale radiatoren zorgen snel voor een aangename temperatuur en zijn multifunctioneel. De verticale radiatoren zijn speciaal gemaakt om handdoeken op te hangen. Je droogt jezelf af met een voorverwarmde handdoek voor het echte hotelgevoel bij je thuis. De radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen, zodat je altijd een radiator vindt die bij jouw badkamerinrichting past.

Aandachtspunten bij het kiezen van een badkamerradiator

Uitstraling en vochtbestendigheid zijn belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van radiatoren badkamer. Ook moet de radiator voldoende warmte afgeven. Welke radiator je voor je badkamer nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je badkamer en hoe goed de ruimte geïsoleerd is. Voor een grotere ruimte heb je vanzelfsprekend meer verwarmingscapaciteit nodig. Datzelfde geldt voor een ruimte die minder goed geïsoleerd is. De radiator plaats je op een plek in de ruimte waar deze in staat is de warmte over de ruimte evenredig te verdelen. Zo profiteer je optimaal van je badkamer radiator.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.