Het aanschaffen van een jacuzzi is een flinke investering, je wilt er dan natuurlijk ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het is dan ook belangrijk om je jacuzzi goed te onderhouden. Hoe je dat precies doet, leggen we je uit in dit artikel.

Filters

Iedere jacuzzi of spa beschikt over filters die het water schoon moeten houden. Het is belangrijk om deze regelmatig schoon te maken, als je wilt dat dat deze filters goed blijven werken. Eens per maand kun je ze dus het beste even goed uitwassen. Het hangt er vanaf hoe vaak je je jacuzzi gebruikt, maar gemiddeld moeten de filters zo eens per jaar vervangen worden. 

Cover

Om ervoor te zorgen dat je niet al te veel hoeft schoon te maken, is een goede cover voor over je jacuzzi essentieel. Op die manier komt er geen vuil, regenwater en dood blad in je jacuzzi wanneer je deze niet gebruikt. Zo blijft je jacuzzi schoon en de filters van je jacuzzi ook.

Het water

Er zijn verschillende producten op de markt die het water van je jacuzzi goed schoon houden. Vraag een expert zoals Spa Care Brabant welke middelen je hier het beste voor kunt gebruiken en hoe vaak je deze moet gebruiken. Door deze producten te gebruiken blijft het water van de jacuzzi goed schoon en kun je optimaal blijven genieten van de jacuzzi.

Grote schoonmaakbeurt

Om de jacuzzi echt helemaal goed schoon te houden is het aan te raden om het bad eens in het kwartaal helemaal goed te reinigen. Zo zijn er speciale reinigingsmiddelen voor de leidingen. Door dit in het water te doen en het bad ongeveer vijftien minuten zonder luchttoevoer te laten bubbelen, worden ook alle leidingen brandschoon. Na het schoonmaken van de leidingen kun je de jacuzzi leeg laten lopen en de kuip een keer grondig schoonmaken. Zo kun je alle viezige plekjes goed wegpoetsen. Daarna vul je het bad weer met vers water. Let wel op: maak de kuip met een speciaal schoonmaakmiddel schoon en niet met zeep of andere chemicaliën. Dit kan de kuip beschadigen en voor schuimvorming zorgen wanneer je de jacuzzi weer aanzet.

Geen zin in onderhoud?

Het onderhouden van een jacuzzi kan best wat werk zijn. Gelukkig zijn er ook bedrijven en experts die de jacuzzi voor je schoon kunnen komen maken. Zo heb je toch al het genot van de jacuzzi, zonder de nadelen die er bij komen kijken. Op zoek naar een bedrijf dat je jacuzzi schoon kan maken? Spa Care Brabant heeft experts op het gebied van onderhoud in dienst en onderhouden graag jouw spa.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.