Je huis ziet er van binnen gezellig uit. De kerstboom staat, overal hangen lampjes en misschien heb je zelfs een mooi kerststuk gemaakt of laten maken. Maar hoe ziet je tuin eruit? Ook in je tuin, of op je balkon, kun je van alles doen om die gezellige kerstsfeer mee te geven.

Je hoeft niet per se een tuin hebben om de kerstsfeer ook buiten tot zijn recht te laten komen. Je kunt je balkon ook zeker goed versieren met van alles en nog wat. Wij geven je hieronder een aantal tips voor hoe je dat het beste kunt doen.

Versieren met lichtjes

De meest voor de hand liggende manier is natuurlijk om je tuin of balkon te versieren met lichtjes. Hang de reling van je balkon, je schutting of je haag vol met lampjes. Geen stroomaansluiting? Geen probleem! Je kunt tegenwoordig genoeg kabels met lampjes vinden die ook op batterij werken. Daarbij kun je ook een timer op je lampjes zetten, daarmee kun je ervoor zorgen dat de lampjes iedere dag automatisch aan en uit gaat.

Nog meer lampjes aan je tuin of balkon toevoegen? Door bijvoorbeeld lichtgevende diertjes in je gras te steken, kun je hele kersttaferelen nabootsen. Dat is pas gezellig.

Versier je voordeur

Niets is zo leuk als ergens binnenkomen waar je direct al warm wordt ontvangen. Dat kun je doen door ook bij je voordeur een hoop versieringen op te hangen. Hang bijvoorbeeld een kerstkrans aan de deur of zet een paar potten met kerststukjes bij de deur. Ben je op zoek naar romantisch bezoek? Dan kun je ook een maretak boven de deur hangen. Je kunt bij een hele hoop winkels van alles halen voor bij je voordeur. Zo heeft Warentuin de keuze 55.000 tuinartikelen, waarvan een hele hoop kerstdecoratie.

Plant typische kerstplanten

Deze stap vergt enige voorbereiding, je kunt namelijk niet met kerst nog nieuwe planten in je tuin gaan zetten. Als het echter weer tijd is om je tuin opnieuw in te richten, kun je ook een aantal groenblijvers planten. Zo heb je bijvoorbeeld de reevesiana, een heg die in de winter prachtige rode besjes vormt, of de helleborus niger, die in de wintermaanden schitterende witte bloemen vormt. Door een aantal typische kerst planten te planten in je tuin, heb je jarenlang plezier van een prachtige kersttuin. 

Zet buiten ook een kerstboom

Laten we eerlijk zijn, je hebt nooit genoeg kerstboom. Daarom kun je er, naast de kerstboom die je binnen hebt staan, ook eentje buiten wegzetten. Versier deze met spullen die goed tegen de weersomstandigheden kunnen en bespuit hem eventueel met nepsneeuw voor die echte witte kerstsfeer.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.