De badkamer lijkt in eerste instantie niet de plek voor planten, maar ze nemen extra zuurstof met zich mee én geven de badkamer natuurlijk extra sfeer! Niet elke plant is geschikt voor de badkamer. Maar welke planten zijn geschikt voor de badkamer en waar moet je opletten

De voordelen

Waarom planten in de badkamer? Zoals benoemd zorgen planten in de badkamer voor extra zuurstof, maar er zijn meer voordelen te benoemen. Zo zijn er planten die lucht kunnen zuiveren waardoor de luchtvochtigheid verlaagd word. Daarnaast zorgen planten ook voor een prettige sfeer in de badkamer; ze werken kalmerend en geven de badkamer kleur

Plek bepaling

Belangrijk is dat je van te voren bepaald waar de planten moeten komen, de ene plant heeft meer licht nodig dan de andere plant. Wil je graag een plant voor het raam zetten? Dan kan je het beste kiezen voor bijvoorbeeld een Banaan. Als je badkamer wel daglicht heeft maar je zet de plant niet direct in de zon is bijvoorbeeld een Varen zeer geschikt. Zonder daglicht kan een plant niet overleven. Mocht je een badkamer hebben zonder daglicht, dan is het aan te raden om een LED-gloeilamp bij de plant te hangen of te zetten of toch voor een kunstplant te kiezen

Vochtgehalte

Naast het daglicht is het vochtgehalte van je badkamer afhankelijk van welke planten geschikt zijn voor je badkamer. Een badkamer is natuurlijk altijd vochtiger dan de rest van het huis, maar de ene badkamer heeft meer vocht dan de andere. Een cactus zal het vocht niet fijn vinden en het niet overleven, maar een tropische plant dan weer wel

Welke planten

We hebben al een paar planten benoemd, maar er zijn er nog veel meer die geschikt zijn voor in de badkamer. We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

  • Aloë Vera: deze heeft weinig water nodig en kan zowel overleven in donkere als lichte badkamer. Daarnaast heeft het sap van de Aloë Vera een helende werking.
  • Graslelie: de graslelie staat ook wel bekend als de spinnenplant. Deze kan zowel in de zon als de schaduw geplaatst worden en heeft regelmatig water nodig.
  • Orchidee: wil je graag wat meer kleur aanbrengen in je badkamer? Dan is een Orchidee zeer geschikt. Belangrijk om te weten is dat deze plant veel licht en regelmatig water nodig heeft.
  • Lepelplant: deze plant verwijderd de gifstoffen in de lucht en zorgt er dus voor dat de lucht schoon blijft. De lepelplant heeft veel vocht nodig en weinig daglicht.
  • Vrouwentong: een vrouwentong kan lucht filteren en zorgt er daarnaast voor dat de luchtvochtigheid laag blijft. Deze plant heeft dan ook weinig water nodig.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je op zoek naar badkamerinspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van badkamers. Samen gaan we op zoek naar jou droombadkamer!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.