Wanneer u iets totaal anders in uw tuin wilt met een grote sierwaarde dan voldoet de Japanse Kardinaalsmuts Green Spire hier zeker aan. U kunt er prachtige, lage haagjes mee vormen, het gebruiken als beplanting voor een border of het als groepsbeplanting aanplanten. Het fantastische uiterlijke aanzien blijft het hele jaar door behouden omdat de Japanse Kardinaalsmuts winterhard is. Zelfs de allerlaagste temperaturen doorstaat de heester met glans. Dit komt mede doordat het zijn oorsprong in Japan kent, waar het gewend is aan het koele zeeklimaat. Omdat de Japanse Kardinaalsmuts zo oersterk is kan het gedurende het hele jaar door worden aangeplant. Uiteraard geldt dit niet tijdens een vorstperiode maar dat is voor geen enkele plant goed.

Het uiterlijk van de Japanse Kardinaalsmuts

De Japanse Kardinaalsmuts Green Spire toont veel gelijkenissen met de welbekende buxus. Omdat deze geliefde heester te kampen heeft met ziektes en aanvreting door de buxusmot wordt de haagplant ook wel gezien als een ideale buxusvervanger. Het is namelijk resistent tegen deze vervelende zaken. De Green Spire heeft glanzende, donkergroene blaadjes. Wanneer u goed kijkt ziet u dat deze lichtgekarteld zijn. Net als de buxus is de Japanse Kardinaalsmuts geschikt voor iedere snoeivorm. Het kent een opgaande groei maar blijft wel mooi compact. De uiteindelijke hoogte bedraagt zo’n 80 centimeter. Prima geschikt voor een laag haagje dus! De Japanse hulst kent jaarlijks een groei van 10 tot 15 centimeter. Om het mooi in vorm te houden kunt u het jaarlijks snoeien: alleen de bovenzijde toppen is meestal voldoende. Snoeien gebeurt het beste na de winter met een elektrische of een hand heggenschaar.

Japanse Kardinaalsmuts voelt zich overal thuis

Of u de Japanse Kardinaalsmuts op een zuidelijk gelegen tuin wilt aanplanten of aan de noordzijde: het voelt zich overal even goed thuis. Ook de grondsoort maakt niet uit zolang deze voor het aanplanten maar goed los gewoeld en omgespit is. Alleen de kluit ingraven is meer dan voldoende. Geef na het aanplanten de Green Spire flink wat water en blijf dit de eerste periode herhalen. Wanneer het een warm weer is kunt u de Japanse Kardinaalsmuts, liefst in de vroege ochtenduren, ook wat extra vocht toedienen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.