Als je op zoek bent naar een mooie plant en je vindt het leuk als deze net even afwijkt van de gemiddelde plant en een bijzondere toevoeging kan bieden in bijvoorbeeld je woning, dan is de monstera zeker een aanrader. Een monstera kopen is een goed idee en daar zul je zeker geen spijt van krijgen. Je herkent deze mooie plant aan de bladeren, de plant wordt ook wel de gatenplant genoemd en dit komt doordat er gaten in de bladeren van de plant zitten. Geen paniek! Dit hoort bij de plant en dit maakt het stukje groen zo uniek. Het is een leuke toevoeging voor ieder interieur. 

Een echte schaduw plant

Deze mooie plant is geschikt als kantoorplanten, maar kan ook prima in een interieur van een woning geplaatst worden, omdat deze niet zo graag in de zon staat en prima gedijt op een plekje in de schaduw. Gelukkig hebben de meeste woningen vaak wel een hoekje waar zij een invulling voor zoeken en dan mag de monstera zeker niet worden vergeten. Je kunt deze veelzijdige plant ook in meerdere kleuren vinden, zo is het voor ieder interieur leuk te combineren en ook het formaat kan verschillen, zodat deze in ieder geval een fijne plek kan krijgen waar jij dat graag zou willen. 

De verdamping van het water

Wat wel belangrijk is om te weten voordat jij gaat fantaseren over een mooie plek voor deze bijzondere plant is dat het niet gek is dat je zo af en toe een druppel water aan het blad van de monstera zult kunnen vinden. Deze plant verdampt namelijk het water door het blad en dat kan ervoor zorgen dat deze druppels op je vloer terecht kunnen komen. Je kunt dit maar beter van te voren weten en hier rekening mee houden zodat je geen vlekken in meubilair of in de vloeren zult gaan krijgen. Dat is zonde van het interieur en van de plant. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.