Mozaiek tegels zijn geschikt voor verschillende ruimtes in huis. Afhankelijk van welke soort tegel je kiest, creëer je een moderne of juist een klassieke uitstraling. Deze tegelsoort zie je veel in keukens boven het aanrechtblad. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook nog eens hittebestendig en makkelijk schoon te houden. Ook in de badkamer zijn deze tegels populair. Vaak wordt gekozen voor een accentwand met mozaïek. Voor een luxe uitstraling kies je voor donkere tegels en wil je juist een frisse look, dan ga je voor tegels in een lichtere tint, zoals blauw.

Soorten mozaiek tegels

Glasmozaïek is één van de populairste soorten mozaïek. Deze mozaiek tegels zijn gemaakt door glas in mallen te smelten. Mozaïek van natuursteen geeft de ruimte een natuurlijk karakter en een unieke look. Geen matje van natuursteen mozaïek is hetzelfde. Zoek je mozaïek dat aansluit bij de vloertegels en wandtegels in je badkamer? Keramisch mozaïek wordt gebakken en sluit zo qua structuur en kleurstelling precies aan bij je andere tegels. Hiermee creëer je een mooie eenheid in je badkamer of toilet.

Zelf mozaiek tegels leggen?

Mozaïek is verkrijgbaar in matjes die je op de wand plaatst. Zorg dat je het juiste materiaal bij de hand hebt en hou bij de aanschaf van tegels rekening met snijverlies. Gebruik je glasmozaïek tegels? Werk dan met witte lijm op een witte ondergrond om ongewenste kleurverschillen te voorkomen. Je brengt de lijm aan met een lijmkam en plakt de tegelmatjes op de wand voordat de lijm is uitgehard. De lijm laat je eerst wel opstijven om te voorkomen dat het matje gaat schuiven. Als je alle matjes geplaatst hebt, wacht je 24 uur voordat je begint met voegen. Kies een voegkleur die goed past bij je tegels. Je maakt de tegels na het voegen schoon met een spons als de voegen licht en mat zijn geworden. Dat is een teken dat ze voldoende zijn opgedroogd.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.