Om ervoor te zorgen dat jouw laminaat jaren meegaat, is het verstandig om een goede ondervloer te gebruiken. Dit maakt de laminaatvloer minder kwetsbaar. Het slijtingsproces neemt af en er ontstaat een geluiddempende werking.  Het kiezen van de juiste ondervloer kan lastig zijn. Daarom is het verstandig om niet gelijk naar de bouwmarkt te rennen, maar je eerst te laten informeren. In deze blog vertellen wij graag waarom een goede ondervloer belangrijk is.

Veiligheid

De meeste ongelukken in Nederland gebeuren in huis. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Dit geldt ook voor het leggen van een laminaatvloer. Zonder een goede ondervloer gaat het laminaat schuiven. Wanneer je bijvoorbeeld gaat lopen en de vloer schuift onder je voeten vandaan dan kan je uitglijden. Dit kan lelijke verwondingen opleveren. Om dit te voorkomen zorg je voor een ondervloer. Hiermee blijft het laminaat immers op zijn plek liggen. Daarnaast is ook een egale ondergrond van belang. Zonder een egale ondergrond gaat een laminaatvloer sneller slijten. Dit is zonde! Als je ondergrond niet egaal is dan is het noodzakelijk om de vloer te egaliseren.

Ondervloer kiezen

Het kiezen van een ondervloer hangt af van twee factoren, namelijk: de ondergrond en de mate van geluiddemping. Sommige woningbouwverenigingen eisen een bepaald niveau van geluiddemping. Wanneer je een huis huurt is het verstandig om dit van tevoren op te vragen. Zo voorkom je dat je een verkeerde laminaatvloer legt. Bij elke ondervloer zit een certificaat dat bewijst hoe goed de ondervloer geluid dempt. Dit maakt het uitzoeken van een ondervloer een stuk gemakkelijker. Heb je een vrij gladde ondergrond in huis? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een dunne ondervloer. Sommige ondervloeren hebben een waterdichte functie. Dit is enorm handig als een laminaatvloer in de keuken of badkamer legt.

Het kiezen van een goede ondervloer is dus niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid. Het is waterdicht en zorgt voor een geluiddempend effect. Dit verminderd geluidsoverlast aanzienlijk. Iets waar je niet alleen jezelf mee tevreden houdt, maar ook je buren. Een echte win-winsituatie.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.