Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen is uniek op zijn of haar eigen manier. En waar komt dat beter tot uiting dan in een interieur. Stap je bij iemand thuis binnen, dan zie je meteen hoe iemand is. Is het druk en vol ingericht, of juist wit en minimalistisch? Is het een gezellige rommel, of is alles juist strak opgeruimd?

Je eigen persoonlijke sfeer

Persoonlijke elementen zoals foto’s, kunstwerken en accessoires geven het karakter aan een interieur. Kortom, aan de hand van een interieur krijg je een idee van hoe iemand in het leven staat, wat de samenstelling van het huishouden is en voel je je ontspannen en welkom.

Bij het inrichten van een interieur komt veel kijken. Dat doe je niet zomaar. En dat doe je ook niet elke paar maanden opnieuw. Belangrijk dus dat je weloverwogen je meubels kiest. Meubels vervullen daarnaast ook een bepaalde functie. Een stoel of bank moet lekker zitten, een tafel moet de juiste afmeting hebben en een kast moet spullen kunnen opbergen.

Een kast kiezen

Bij deze laatste willen mensen nog wel eens te snel genoegen nemen met een standaard model. Dat hoeft echter niet. Zo zijn er heel veel mogelijkheden om een kast precies te laten maken en in te richten zodat deze klopt met jouw wensen. Bij aanbieders zoals Variokast, kun je zelfs helemaal jouw ideale indeling bepalen. Wil je veel opbergmogelijkheden achter gesloten deuren, geen probleem. Wil je juist graag je mooiste items tentoonstellen, ook mogelijk. Er zijn specialisten die mee kunnen denken en ervaring hebben met allerlei verschillende type woningen.

Tips voor een goede voorbereiding

Voordat je op meubeljacht gaat, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Dit zijn een paar tips:

  • zorg voor een goede basis die neutraal is en veel rechte lijnen heeft. Dit geeft rust in het interieur.
  • kies een neutrale vloer, bijvoorbeeld een gietvloer. Dit combineert gemakkelijk met verschillende stijlen meubels.
  • maak gebruik van een kleurenschema. Door kleuren uit dezelfde kleurfamilie te kiezen, blijft het uiteindelijke resultaat nog steeds rustig. Ton-sur-ton is het toverwoord hierbij.
  • geef leven aan de ruimte door planten. Niet alleen goed voor de lucht in je woning, het geeft ook gezelligheid.

maak een plan voor je verlichting. Als je weet, waar alles komt te staan en wat je in welke hoek gaat doen, kun je beter je verlichting kiezen. De basis is een sfeervolle verlichting, de accenten breng je aan met (spot-)verlichting.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.