De zomer is in volle gang. En dat is goed te merken. De afgelopen weken zijn we getrakteerd op enorm mooi zomers weer. En de ervaring van de afgelopen jaren leert dat we in Nederland ook steeds vaker op een mooie nazomer worden getrakteerd. Het is daarom ook zeker nog niet te laat om je tuin klaar te maken voor deze mooie dagen. Met het najaar in het verschiet zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wil jij de komende maanden nog eens extra van je tuin genieten? Met de volgende tips lukt dat zeker.

Schakel een hovenier in

Een onderhoudsvrije tuin is niet zo vanzelfsprekend als veel mensen denken. Vaak zijn we van mening dat de tuin geheel betegelen genoeg is om hier geen omkijken meer naar te hebben. Niets is echter minder waar. Iedere tuin vraagt onderhoud. Hoe groot of klein deze ook mag zijn en hoeveel planten hier ook aanwezig zijn. Juist in de zomermaanden is het van belang dat de tuin op de juiste manier onderhouden wordt. Nu maak je hier immers enorm veel gebruik van en hebben de eventuele planten en bomen het zwaar te verduren. Om dit onderhoud op de juiste manier te verrichten is het verstandig om de professionele hulp van een hovenier in te schakelen. In tegenstelling tot wat de meesten denken is deze niet alleen maar beschikbaar voor het inrichten en indelen van de tuin, maar kan deze ook periodiek onderhoud uitvoeren. Hierdoor hoef jij enkel te genieten.

Schaf vaste planten aan

Zodra de eerste zonnestralen ons land hebben bereikt, trekken we massaal de tuin in om nieuwe bloemen te planten. Hoewel dit natuurlijk ontzettend leuk kan zijn, zorgt het wel ieder seizoen weer voor extra werk. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om vaste planten aan te schaffen. Deze kunnen het gehele jaar door gewoon blijven staan en trakteren je in specifieke periodes op de prachtigste kleuren. Laat je adviseren in een tuincentrum of andere speciaalzaak, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Nieuwe tuinmeubelen

In de zomer maak je natuurlijk dankbaar gebruik van je tuinset. Na enkele jaren is deze echter wel een keer aan vervanging toe. Wacht hier niet te lang mee en schaf voor het begin van het seizoen alvast nieuwe tuinmeubelen aan. Zo weet je zeker dat je gedurende het seizoen optimaal kunt genieten van je tuin.

Heb je een klein budget en is je tuinset op dit moment nog toereikend genoeg? Dan loont het zeker om te wachten tot het najaar. Dan zijn er vaak leuke acties en worden er hoge kortingen gegeven, waardoor je voor een relatief lage prijs over een geheel nieuwe tuinset kunt beschikken.

Kindvriendelijk

Heb je kinderen of zijn er vaak kinderen op bezoek? Dan is het ook verstandig om je tuin een beetje kindvriendelijker te maken. Je wil immers niet tijdens mooi weer verplicht binnen zitten, omdat het buiten simpelweg niet veilig is. Schaf daarom geen giftige planten aan en creëer een veilig speelhoekje. Wil je toch planten plaatsen die mogelijk gevaren kunnen opleveren? Zorg dan voor een goede omheining, zodat de kinderen hier minder gemakkelijk bij kunnen. Denk ook aan de juiste ondergrond voor de tuin. Om zere bulten en blauwe plekken te voorkomen is een zachte ondergrond van bijvoorbeeld kunstgras de beste keuze.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.