Kozijnen zijn er in veel verschillende vormen en maten. Ook zijn er aluminium kozijnen in veel verschillende materialen. Zo kun je kiezen uit hout, kunststof maar ook aluminium kozijnen zijn een optie. Van die laatste heb je nog een speciale categorie kozijnen: decalu. Maar wat zijn dit dan precies voor kozijnen? Lees de blog hieronder om te kijken of het wat voor jou is! 

Wat zijn decalu kozijnen? 

Decalu kozijnen zijn kozijnen die zijn ontwikkeld volgens de gepatenteerde technologie van Deceunick. Deze technologie staat bekend om zijn minimale Uw-waarde. Dit staat voor de isolatiewaarde van het glas en kozijn. Hierbij worden de randverliezen van raam en kozijn meegenomen. Hoe lager deze waarde is, hoe beter je kozijn isoleert. De decalu kozijnen isoleren dus erg goed. Daarnaast hebben deze kozijnen nog meer unieke eigenschappen. We sommen ze hieronder voor je op: 

  • De kozijnen zijn slanker dankzij een verborgen afwatering in het kaderprofiel
  • De kozijnen zijn gemakkelijk te monteren dankzij optimalisatie van de glaslatten
  • Aluminium kozijnen en kunststof kozijnen kunnen worden gecombineerd. 

Op dit laatste punt gaan we nog wat verder in. 

Combinatie van kunststof kozijnen en aluminium 

Het mooie aan deze kozijnen is dat je ze kunt combineren met kunststof kozijnen. Heb je dus al kunststof kozijnen in huis en wil je ze niet allemaal laten vervangen? Dan zijn decalu kozijnen wellicht een optie. Ook is het combineren van de twee materialen mogelijk. Dit maakt het plaatsen van de kozijnen weer een stuk goedkoper dan met alleen aluminium kozijnen

Waarom kiezen voor decalu kozijnen? 

We noemden net al een aantal voordelen van de kozijnen, maar er zijn nog meer redenen om decalu kozijnen aan te schaffen. Zo is het onderhoud van de kozijnen erg laag. Ze zijn weerbestendig, kleurvast en je kunt ze super gemakkelijk schoonmaken. Het enige wat je hoeft te doen is ze even afnemen met een sopje! 

Daarnaast is de afwatering dus uniek. Deze zit verborgen in het profiel waardoor je het nauwelijks ziet. Dit zorgt voor strakkere en dunnere kozijnen. De montage van deze kozijnen is ook veel eenvoudiger dan bij andere aluminium kozijnen. 

Als laatst zijn de kozijnen ook nog 100% recyclebaar. In deze tijd zeker niet onbelangrijk! De kozijnen zijn hierdoor uitermate vriendelijk voor het milieu. Daarnaast gaan ze heel lang mee. Doordat ze weinig onderhoud vereisen maakt dit dat de kozijnen een goede optie zijn voor de toekomst! 

Interesse in decalu kozijnen? Kijk dan eens bij HEPRO. Vanaf dit najaar leveren zij deze fantastische kozijnen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.