Goedendag, welkom bij onze handleiding over het aanbrengen van raamfolie zonder bubbels. Wij begrijpen dat u op zoek bent naar informatie over dit onderwerp en willen u graag helpen om uw raamfolie professioneel en zonder bubbels aan te brengen.

Voordat we beginnen, willen we benadrukken dat het aanbrengen van raamfolie een secuur werkje is. Het vergt enige vaardigheid en precisie om ervoor te zorgen dat de folie mooi en strak op het raam komt te zitten. Maar met onze tips en tricks moet het ook voor u mogelijk zijn om de klus te klaren.

Stap 1: Maak het raam schoon 

Voordat u begint met het aanbrengen van de raamfolie, is het belangrijk om het raam goed schoon te maken. Verwijder alle vuil, stof en vet van het raamoppervlak. Dit zorgt ervoor dat de folie beter hecht en er geen luchtbellen onder de folie ontstaan.

Stap 2: Maak de folie klaar voor gebruik 

Leg de raamfolie op een schone en vlakke ondergrond en verwijder voorzichtig de beschermfolie aan de achterkant van de raamfolie. Zorg ervoor dat u alleen de beschermfolie verwijdert en niet de raamfolie zelf. Spuit wat water met een beetje zeep op de plakzijde van de raamfolie.

Stap 3: Breng de raamfolie aan 

Plaats de raamfolie voorzichtig op het raamoppervlak en schuif deze naar de juiste positie. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen onder de folie ontstaan door deze vanuit het midden naar buiten te strijken met een rakel of een bankpas. Zorg ervoor dat u de folie niet te hard aandrukt, anders kan de folie scheuren.

Stap 4: Snijd de raamfolie op maat

Als de raamfolie op het raamoppervlak zit, kunt u deze op maat snijden met een scherp mesje of een schaar. Snijd de folie altijd iets groter dan het raamoppervlak, zodat u deze later nog kunt bijwerken.

Stap 5: Werk de raamfolie af 

Gebruik de rakel of bankpas om de folie nogmaals goed aan te drukken en alle luchtbellen te verwijderen. Snijd de folie vervolgens op maat met het mesje of de schaar. Wacht nu minimaal 24 uur voordat u de raamfolie gaat gebruiken. Dit geeft de folie de tijd om goed te hechten aan het raamoppervlak.

Wij hopen dat u met deze handleiding in staat bent om uw raamfolie professioneel en zonder bubbels aan te brengen. Mocht u toch nog problemen ondervinden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer tips en tricks.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.