Er zijn talloze verschillende manieren om een tuin in te richten. Dat zorgt ervoor dat het voor mensen die aan de slag gaan met het inrichten van hun tuin erg lastig kan zijn om dit op een goede manier te doen. Het is per persoon natuurlijk erg verschillend wat zij mooi vinden in een tuin. Toch lijken veel tuinen vrij veel op elkaar. Dat is zonde, het is veel leuker om een unieke tuin te hebben. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je schutting te vervangen door een haag.

Een haag is goed voor het milieu

Het is van belang dat wij allemaal ons steentje bijdragen aan het verminderen van de vervuiling van het klimaat. Eén van de grootste problemen op dit gebied is de verontreiniging van de lucht. Dit is ontstaan door de uitstoot van verschillende schadelijke stoffen. Het is van belang om goed na te denken over hoe jij kunt bijdragen aan de oplossing van dit probleem in plaats van aan het probleem zelf. Door veel groen in je tuin te planten, kun je er in ieder geval voor zorgen dat er schadelijke stoffen worden omgezet in zuurstof. Daarom kun je bijvoorbeeld een beukenhaag kopen. Planten zetten stoffen als koolstofdioxide om in zuurstof waardoor de lucht in je tuin schoner wordt. Als je het belangrijk vindt dat de lucht schoner wordt, kun je bijvoorbeeld een taxus baccata kopen om als haag te gebruiken. 

Een haag zorgt voor meer privacy in je tuin

Als je een eigen tuin hebt, wil je logischerwijs graag een plekje voor jezelf hebben. Het is dan niet fijn als je buren of mensen die toevallig langs lopen zomaar in je tuin kunnen kijken. Daarom is het slim om een haag om je tuin heen te plaatsen. Hierdoor kan niemand zomaar je tuin in kijken. Dat is wel zo prettig als je bijvoorbeeld wilt zonnen in je eigen tuin. Ook als je niet echt een reden hebt waardoor je privacy nodig hebt, is het toch fijn om te weten dat je niet zomaar bespied kan worden in je eigen tuin. Dit is immers een plek die als het ware als een verlengde dient van je woning.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.