Hoewel sommige mensen schoonmaken als zeer therapeutisch ervaren, wil het overgrote deel van de bevolking hier vooral heel graag snel klaar mee zijn. Schoonmaken kost nou eenmaal ontzettend veel tijd en die zou je liever aan andere leuke dingen willen besteden. En dan zijn er ook altijd nog van die klusjes die je liever helemaal overslaat. Waaronder ook het schoonmaken van de badkamer. Ben jij ook altijd iemand die hier enorm tegenop ziet? En wacht je eigenlijk te lang tot je deze aanpakt, waardoor de klus nog groter wordt? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Een badkamer schoonmaken hoeft namelijk helemaal niet zoveel tijd te kosten. Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt, met de volgende tips maak jij jouw badkamer in een handomdraai schoon!

Kalkaanslag in de douche

Kalkaanslag in de douche is misschien wel de grootste ergernis in de badkamer. Hoe hard je ook je best doet, het is bijna niet te voorkomen dat er aanslag ontstaat. Bovendien is het een enorme klus om dit weer te verwijderen. Zeker wanneer je liever gene gebruik maakt van agressieve schoonmaakmiddelen.

In dit geval geldt allereerst: voorkomen is beter dan genezen. Haal daarom na iedere douchebeurt een trekker langs de douchewanden om ze goed droog te maken. Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat er toch wat kalkaanslag is ontstaan. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door een klein beetje azijn met water te mengen. Spray dit vervolgens op de wanden en laat het even intrekken. Na ongeveer een kwartiertje kun je het schoon spoelen en is de kalkaanslag als sneeuw voor de zon verdwenen. Makkelijker kan bijna niet.

Vuil en zeepresten in de badkuip

Ben je de badkuip een keer vergeten schoon te spoelen na het wassen? Dan is er een grote kans dat er wat vuil en zeepresten in de badkuip zijn achtergebleven. En wanneer dit eenmaal is ingedroogd is het heel moeilijk om dit weer weg te spoelen. Geen paniek! Laat het bad vollopen en vul deze met een grote hoeveelheid Biotex. Even laten intrekken en wegspoelen en je badkuip ziet er weer als nieuw uit.

Gebruik wasverzachter voor de tegels

Zijn de badkamertegels wel aan een opknapbeurt toe? Maak dan een sopje met wat warm water en een flinke scheut wasverzachter. Je kunt de vloer vervolgens even goed dweilen en daarna drogen met een zachte doek. Je vloer straalt meer dan ooit! Dit hoef je ook maar één keer in de drie maanden te doen. In de weken daartussen is het voldoende om de vloer af en toe met wat water schoon te houden, maar is het niet meer nodig om dit zeer uitgebreid te doen.

Azijn in de wastafel

Schoonmaakazijn is je beste vriend tijdens het schoonmaken. Niet alleen bij het schoonmaken van de badkamer, maar bij eigenlijk iedere andere schoonmaakklus die je in huis kunt vinden. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van en zorg er altijd voor dat er een aantal flessen in huis aanwezig zijn.

Krijg je je wastafel niet meer schoon? Doordrenk dan wat papier met schoonmaakazijn en plaats deze in de wastafel. Laat het een geruime tijd liggen en verwijder het weer. Je zal zien dat de wastafel direct een stuk frisser oogt. Wil je hem nog een echte finishing touch geven? Gebruik dan nog wat autowax om de wastafel opnieuw te laten stralen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.