Ruimte in je huis hebben is fijn. Als je huis te vol staat met van alles en nog wat, kan het je een benauwend gevoel geven. Tegenwoordig is het veel gebruikelijker om je huis wat minimalistischer in te richten en daardoor ruimtelijkheid te creëren. Welke tips moet je opvolgen om meer ruimte in je huis te krijgen?

Spiegels

Wanneer je een kleine woning hebt, is het creëren van ruimte lastig. Dan moet je andere trucjes toepassen om je huis ruimtelijker te laten lijken. Een van die trucjes is het gebruik maken van spiegels. wanneer je meerdere spiegels op maat in je kamer ophangt, lijkt de ruimte veel groter. Spiegels reflecteren natuurlijk de bestaande ruimte. Daarnaast weerkaatsen ze ook het licht. Door meer lichtinval lijkt de ruimte groter dan dat hij is.

Meubels

Met je meubels kan je veel spelen in de ruimte. Als je een kleine woning hebt, moet je niet voor al te grote meubels kiezen. De hele ruimte wordt dan ingenomen door dat specifieke meubelstuk. Daarnaast helpt het om meubels iets van de muur af te plaatsen, in plaats van er strak tegenaan. Zo oogt je woning gelijk een stuk ruimtelijker. Waar je ook nog mee kan spelen wat meubels betreft, is het kiezen van meubels op poten. Als je kiest voor een bank die op poten staat, kan je er iets onderdoor kijken. dat maakt het ook wat ruimtelijker.

Glas

Als je ruimtelijkheid wil creëren in huis, is het gebruik van glas essentieel. Door het gebruik van glas lijkt de ruimte groter, omdat je letterlijk meer ruimte ziet. Je kan glas terug laten komen in muren en deuren. Wat ook helpt voor de ruimtelijkheid, is het plaatsen van grote ramen. Als je grote ramen in huis hebt, dan komt er meer licht binnen. Door het lichtinval lijkt de ruimte groter dan hij daadwerkelijk is. Met kleinere ramen blijft het een stuk donkerder binnen, waardoor het gelijk wat benauwender aanvoelt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.