Heb jij ook zo’n mooie olijfboom in de tuin staan maar weet je niet zo goed hoe je deze het beste kunt beschermen in de winter? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. Want wij geven je hier enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw geliefde olijfboom de winter goed door komt. Want dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt: dat jouw mooie olijfboom, waar je zoveel liefde en aandacht aan hebt geschonken, dood gaat. Lees daarom snel verder!

Inpakken die handel

Zodra de temperatuur voor langere tijd onder de -5 graden duikt is het aan te raden om de olijfboom goed in te pakken. Hoewel een olijfboom koudere temperaturen aankan, kunnen deze temperaturen wel degelijk schadelijk zijn voor de bladeren of het loof van de olijfboom. Deze zijn namelijk een stuk gevoeliger. Dit geldt vooral voor jonge olijfbomen. Deze kun je daarom het beste eerst in een pot planten zodat je deze gemakkelijk naar binnen kunt halen in de winter. Oudere olijfbomen kun je wel buiten laten staan, maar zorg er dan dus wel voor dat je ze goed inpakt.

Koop voor het inpakken van de olijfboom een speciale winterhoes of vliesdoek. Deze zijn luchtdoorlatend, wat natuurlijk ontzettend belangrijk is. Ga daarom nooit zelf met plastic hoezen of noppenfolie aan de slag! Door de olijfboom in luchtdichte materialen te pakken, kan er rotting ontstaan en dat wil je natuurlijk niet. Noppenfolie kan in principe wel, maar zorg er dan wel voor dat je dit voor slechts zeer korte tijd doet en de olijfboom regelmatig lucht. En vergeet ook zeker de wortels niet af te dekken met een laagje stro!

Verwijder de hoes op tijd

Daar waar het belangrijk is om je olijfboom op tijd en met het juiste materiaal in te pakken, is het haast net zo belangrijk (en misschien nog wel belangrijker) om de hoes op tijd weer te verwijderen. Maar wanneer moet je de hoes verwijderen? Het antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel: zodra de temperatuur ’s nachts weer boven het vriespunt, dus boven nul graden Celsius, uitkomt. Laat je de hoes er toch constant omheen zitten, bijvoorbeeld tot het weer voorjaar is, dan heb je grote kans dat je boom verstikt. Verwijder de hoes dus op tijd en je zult nog lang plezier hebben van je olijfboom. Ook op zoek naar een mooie olijfboom? Klik hier.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. dobry sklep

    Wow, awesome blog layout! How long have you been running a blog for?
    you made blogging glance easy. The full look of your website is fantastic, let alone the
    content material! You can see similar here sklep online

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.