Er zijn verschillende manieren om een huis goed te beschermen tegen ongewilde bezoekers. Je wilt natuurlijk niet dat iemand zomaar het huis binnen kan komen of je nou een avondje op pad bent of op vakantie bent. We gaan daarom een kijkje nemen bij verschillende manieren die het mogelijk maken om het huis zo goed mogelijk te beschermen. Op die manier kun je met een gerust hart van huis gaan zonder dat je je druk hoeft te maken over wat er kan gebeuren in de woning wanneer je er niet bent. Laten we beginnen met goede sloten op de deur.

Een goed slot kan een hoop betekenen

Allereerst is het een goed idee om een goed en stevig slot op de deur te hebben. Een slot is namelijk via de deur de toegang tot de woning. Wanneer de inbreker opmerkt dat er een stevig slot in de deur zit, zal hij er eerder voor kiezen om de woning over te slaan. Er zijn verschillende sloten die goed zijn, maar het is belangrijk om goed te kijken naar bepaalde keurmerken. Deze zijn er namelijk om aan te geven hoe goed het slot is en hoe lastig het gemaakt wordt voor een inbreker om binnen te komen. Inbrekers gaan natuurlijk mee met de tijd en wanneer de sloten beter worden, zullen de inbrekers hier ook op gaan inspelen. Het is dan ook een goed idee om de sloten op tijd te veranderen zodat je de inbrekers altijd voor bent.

Een Jablotron alarmsysteem kopen

Een goed alarmsysteem is natuurlijk de beste bescherming tegen ongewilde bezoekers. Een Jablotron alarmsysteem is een elektrisch systeem wat ingesteld wordt door het invullen van een bepaalde code. Wanneer iemand de woning betreedt, met of zonder sleutel, moet hij de code op het alarmtoestel intypen. Wanneer hij de code niet goed intypt, gaat er naar verloop van tijd een hard alarm af. Het is ook mogelijk dat deze in contact staat met het alarmbedrijf waardoor zij op dat moment ook iemand sturen om naar de locatie te gaan zodat zij kunnen kijken welk probleem er is.

Goed afsluiten bij het weggaan

Het klinkt heel simpel, maar het belangrijkste blijft om goed af te sluiten wanneer je van huis weggaat. Denk er niet alleen aan om de deuren te sluiten en op slot te doen, maar ook om de ramen goed af te sluiten en geen containers bijvoorbeeld neer te zetten waardoor inbrekers gemakkelijk bij ramen kunnen komen en de toegang heel gemakkelijk gemaakt wordt.

Bron: Pro-alarm.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.