Ben je jouw nieuwe woning aan het inrichten? Of wil je een kamer herinrichten van jouw huis of appartement? Niets brengt de sfeer meer in huis dan de juiste raamdecoratie. Vaak begint dit bij een idee en de oriëntatie online. De meeste mensen gaan dan termen op Google zoeken zoals gordijnen Veenendaal of raamdecoratie Veenendaal. Het is immers gewenst de mooiste gordijnen of andere decoratie in je eigen omgeving op te kunnen halen. Lees hier alles over de verschillende soorten raamdecoratie. Bovendien lichten we handige informatie toe betreffend de aanschaf hiervan.

De grote wereld van gordijnen

Gordijnen worden het meeste gebruikt als raamdecoratie. Het zorgt voor sfeer, privacy en isolatie is een kamer. Bovendien past het overal. Voorbeelden zijn een woonkamer, slaapkamer en kantoor. Een keuze in gordijnen is echter vaak niet snel gemaakt. In het algemeen bestaan er vier categorieën gordijnen; vitrages, inbetweens, verduisterende en brandvertragende gordijnen. Deze soorten hebben vaak betrekking op de stof. Naast het materiaal dienen ook keuzes gemaakt te worden betreffend de kleuren en dessins. Ten slotte moeten de gordijnen ook gemonteerd worden. Bekende montagemogelijkheden zijn roedes, railroedes en eenvoudige rails. Met advies van een deskundige is de keuze snel gemaakt op gebied van functionaliteit. De uitstraling laten we geheel aan jezelf over.

Andere soorten raamdecoraties

Inmiddels zijn er naast gordijnen vele andere soorten raamdecoratie. Een bekende is horizontale jaloezieën. Deze zijn in verschillende soorten materialen te verkrijgen. Ook is het licht goed te controleren door de verstelbaarheid. Zo heb je nooit last van vervelend lichtinval. Andere voorbeelden zijn shutters. Deze werken in principe hetzelfde als de jaloezieën. Echter hebben ze een andere uitstraling waardoor ze in bepaalde huisstijlen meer gewenst zijn. Verschillende soorten raamdecoraties gemaakt van stof zijn tegenwoordig ook veel op de markt. Voorbeelden hiervan zijn plissé shades, silhouettes, en vouwgordijnen. Met deskundig advies kunnen wij je bijstaan. Zo kan je advies ontvangen op wat het beste past bij jouw situatie.

Geen ongemak in huis met horren

Een alternatieve vorm van raamdecoratie zijn horren. Ze houden dan misschien geen licht tegen, maar wel insecten. Zo kan je de gehele dag door frisse lucht naar binnen laten stromen zonder last te hebben van bijvoorbeeld vliegen en muggen. In de afmetingen voor horren zijn de mogelijkheden eindeloos. De vorm en afmetingen zijn op maat te maken. Ook zijn er verschillende soorten horren en hordeuren. Denk hierbij aan oprolbare, scharnierende en schuivende hordeuren. Bovendien is het tegenwoordig een optie om een duurzame constructie toe te passen. Vraag ook hier om advies aan onze experts. Tevens kunnen wij de hor perfect bij jou thuis inmeten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.