LED Buizen zijn lange, lineaire lampen die zijn ontworpen om te werken in traditionele fluorescent armaturen. LED-buislampen hebben tal van voordelen ten opzichte van fluorescentielampen. Ze kunnen tot 50% energie besparen in vergelijking met fluorescentielampen. Ze hebben ook een langere levensduur; tot 50.000 uur continu gebruik. Bovendien hebben ze geen giftige chemicaliën zoals kwik die vrij kunnen komen bij kapotte fluorescerende lampen. LED lampen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan witte lichtkleuren, variërend van neutraal wit tot koel wit. Kleurtemperatuur, gemeten in graden Kelvin, is de meest nauwkeurige manier om de kleur van een licht te beschrijven.

Compatibiliteit van de verlichting controleren

Bij het matchen van ledverlichting apparatuur met een fluorescerende armatuur is het erg belangrijk om de compatibiliteit te controleren. De twee compatibiliteiten die moeten worden gecontroleerd, zijn of de armatuur fysiek compatibel is en of de armatuur elektrisch compatibel is. Als het antwoord op beide vragen ja is, ben je verzekerd van een veilige en betrouwbare installatie. De lengte van de LED lamp moet perfect overeenkomen met de afstand tussen de lamphouders van de fluorescerende armatuur . En daarna moet worden bepaald of de metalen contactpunten aan beide uiteinden van de lamp compatibel zijn.

Het belang van de kleurtemperatuur

De meeste LED-buislampen zijn ontworpen voor gebruik in commerciële, winkel- en industriële omgevingen, dus jij zal merken dat de meeste LED-buislampen een hogere kleurtemperatuur hebben dan verlichtingsproducten voor woningen. Naast de kleurtemperatuur van een LED-buislamp is de kleurweergave-index classificatie een aanvullende maatstaf waarmee ook rekening moet worden gehouden. Kleurtemperatuur is een maat voor hoe “warm” of “koel” de kleur van het licht wordt weergegeven. Aan de andere kant is kleurweergave een maat voor hoe nauwkeurig kleuren verschijnen onder de lichtbron. LED-producten met een hoge CRI bieden licht waarmee objecten eruitzien zoals ze er natuurlijk daglicht uit zouden zien.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.