Het is heel fijn als je fiets droog en veilig gestald kan worden bij, of in je huis. Maar wat als je geen schuurtje in je tuin hebt, of als je alleen een balkon hebt? Laten we eens kijken naar wat creatieve oplossingen om je fiets te stallen. Voor we een paar voorbeelden geven, een kleine tip: haal de accu van je e-bike af. Dit scheelt al een heleboel aan gewicht.

Stal je fiets op het achterwiel tegen een muur

Een fiets heeft veel minder ruimte nodig als je hem op het achterwiel zet, tegen de muur omhoog. Hang het voorwiel in een haak die je hoog hebt vastgemaakt in de muur. Heb je een fiets met een achterspatbord dan wil je die niet beschadigen. Plaats een blokje op de vloer waar je achterwiel op kan rusten. Zo komt je spatbord niet op de grond en beschadigt het niet.

Een steun aan de muur

Je kan een steun aan een muur bevestigen waarop je de fiets hangt. Er zijn verschillende systemen in de handel, maar je kan natuurlijk ook zelf iets maken. Je schroeft twee stukken hout op de muur vast. Daar hang je de fiets aan op. Heb je een ruime hal dan kan je een kast maken waar jij je fiets in kan stallen.

Hang je fiets op

Een fietslift kan een oplossing zijn als je een hoge, lege muur hebt, bijvoorbeeld in een trapgat. Met een katrol kan je je fiets makkelijk ophijsen. Je kan kant en klare fietsliften kopen of je maakt er zelf eentje van enkele katrollen.

Beetje binnen

Een fietsberging hoeft geen schuur te zijn, als de fiets er maar in past. Je kan een overkapping maken waar je de fiets onder kan stallen. Het is fijn als de fiets droog staat en uit het zicht voor eventuele dieven. Een fietsenstalling van 1,5 meter hoog en 2 meter lang is voldoende. Maak de stalling zo dat je hem af kan sluiten of de fiets goed op slot kan zetten.

Heb je echt geen ruimte thuis?

Maak een muuranker in de muur waar je je fiets wil stallen. Met een goed slot maak je het eventuele dieven lastig. Plaats als het even kan een lamp die op bewegingen reageert door aan te springen. Met een fietshoes bescherm je je fiets. Het is niet goed voor een fiets om buiten te staan in weer en wind maar als je geen keuze hebt, zal je wel moeten. Natuurlijk kan je ook overwegen om een e-vouwfiets te kopen.

Wil je een goede e-bike kopen van goede kwaliteit maar je eerst inlezen en informeren? Bekijk de Amslod online ervaringen lezen. Je kan ook Amslod klanten reviews lezen op de site van dit Nederlandse bedrijf.

Wist je dat met een elektrische fiets kopen bij Amslod.nl je al snel 40% bespaart op de aankoopprijs? Dit kunnen zij doen omdat ze direct vanuit de fabriek de fietsen aan hun klanten verkopen. Het is de moeite waard je in dit merk te verdiepen. Deze fabrikant heeft een groot assortiment elektrische fietsen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.