Nu de vraag naar meer natuurlijke schoonheidsproducten groter wordt, vraag je je misschien af welke ingrediënten in je shampoo voorkomen en of ze wel goed zijn voor je haar. Zoals siliconen.

Waarom we siliconen willen gebruiken

Siliconen werken misschien wel goed in make-up primers, maar zouden ze in je haarverzorging moeten zitten? Of is het beter om siliconenvrije shampoo te gebruiken? Om daarachter te komen, moeten we eerst weten wat deze chemische stoffen precies voor je haar doen. Siliconen komen vaak in haarverzorgingsproducten voor, omdat ze een conditioneringsmiddel zijn om de gladheid en glans te versterken. Omdat er echter zoveel verschillende soorten en niveaus van siliconen in haarproducten kunnen zitten, kan je haar er echter last van hebben, afhankelijk van wat je gebruikt.
Wat siliconen werkelijk doen

Siliconen bedekken het haar in een waterdichte film om het zijdezacht te laten aanvoelen, minder kamweerstand en een glanzender uiterlijk te geven. In eerste instantie lijkt dit misschien een zegen voor droog, beschadigd of grof en krullend haar, maar het effect ervan is simpelweg een cosmetische bedekking. Siliconen verbeteren niet actief de onderliggende conditie van je haar, integendeel zelfs. Deze waterdichte film voorkomt dat echte verzorgende ingrediënten, vocht en zelfs de eigen natuurlijke oliën van het haar de haarschacht binnendringen of smeren. In werkelijkheid wordt de verborgen droogheid en beschadiging dus nóg erger met een siliconen shampoo.

shampoos die je het beste kunt gebruiken

Siliconen hopen zich uiteindelijk ook geleidelijk aan op het haar op, waardoor het zwaar, plat en futloos aanvoelt. De enige manier om deze aanslag te verwijderen is met een sterke, zuiverende shampoo op natuurlijke basis. Kies voor haarverzorgingsproducten zonder ingrediënten met het achtervoegsel ‘cone’ of ‘siloxaan’, zoals:
* Dimethicone
* Methicon
* Cyclomethicone
* Cyclopentasiloxaan
* Trisiloxaan.

Geloof ons: jouw haar zal je eeuwig dankbaar voor zijn wanneer je voortaan shampoo zonder siliconen gebruikt!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.