Tunnelkassen zijn ideaal voor je tuin. Ze zijn betaalbaar, gemakkelijk te monteren en hebben veel inhoud per oppervlakte. En wil je ze verplaatsen? Dan kan dat makkelijk. Als afdichting gebruiken deze kassen folie, wat erg licht is in gewicht. Ben je van plan om zelf ook zo’n kas aan te schaffen? Lees hieronder meer over de kenmerken, voordelen en waar je op moet letten bij de aankoop.

Stevig en UV-bestendige tunnelkassen

Om je gewassen te beschermen tegen weer en wind, zijn de tunnelkassen ontwikkeld uit weersbestendig materiaal (folie). Doordat deze folie gewapend is, houdt vorst, regen en ook UV-stralen buiten de deur. Dat laatste zorgt ervoor dat je planten niet / minder snel kunnen verbranden, omdat zonlicht niet binnen kan komen.

En dankzij de stevige constructie zal het ook aardig wat windkracht kunnen opvangen. Dus je kunt met een gerust hart tuinieren: je bloemen, planten, groenten en/of fruit zitten veilig in je tunnelkas. En je kunt daar net zoveel kweken als in een glazen kas. Beide beschikken ze over het algemeen over dezelfde mogelijkheden en eigenschappen. 

Voordelen

  • Je kunt ze vrijwel overal neerzetten
  • In klein en groot te verkrijgen. Dus voor elke tuin geschikt
  • Zijn makkelijk op te zetten
  • Tunnelkassen kun je ook over je gewassen heen bouwen
  • Sterke constructie en kunnen alle weersinvloeden aan
  • Gemakkelijk aan te passen aan jouw wensen\
  • Dankzij het foliedak minder gevoelig voor glasschade aan de gewassen

Bonus voordeel: altijd verse producten in huis

Wat je met elke tuinkas hebt, is altijd verse producten in huis. Je kweekt immers alles zelf en alles is vrij van chemische bestrijdingsmiddelen. En omdat je alles zelf kweekt is het ook nog eens goed voor je portemonnee. Je bespaart op je boodschappen.

Hoe kies ik de juiste tuinkas?

Welke tunnelkas je moet kiezen heeft ten eerste te maken met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Heb je een riante tuin? Dan kun je ook de wat grotere kassen bekijken. Heb je een kleine tuin, dan vallen alle grote af (als je de kas in je eigen tuin zet). Naast de grootte van de tuinkas zelf, is het ook goed te kijken naar de ruimte binnen. Wat is de gewenste stahoogte of werkhoogte? 

Zoals je in het rijtje met de voordelen al las, kun je er voor kiezen om de tunnelkas over de gewassen in de grond te plaatsen. Maar misschien heb je wel liever een vaste vloer in de kas. Dan kan dat ook. Bedenk ook of en wat je aan de bogen van de kas wilt hangen. En of de constructie dat aankan.

Tunnelkassen hebben verschillende soorten ingangen. Wil je één met een schuifdeur, een scharnierdeur of ga je toch liever voor folie met een rits of klitteband? Wat vind je handig werken?

Tunnelkassen zijn gemakkelijk te verplaatsen

Zit je nog te twijfelen of je voor een glazen kas wilt gaan of toch meer ziet in tunnelkassen? Dan is de vraag ‘wil je de kas kunnen verplaatsen?’ een belangrijke die je jezelf kunt stellen. Als het antwoord ‘ja’ is, dan is zeker de tunnelkas interessanter. Die zijn immers mooi licht, zeker in vergelijking met een glazen tuinkas. Ook zijn de tunnelkassen eenvoudig in elkaar te zetten en zijn ze goedkoper. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.