Na verloop kun je dat fijne gevoel van thuiskomen kwijtraken. En dat betekent niet dat er iets mis met je is, integendeel! Je bent dan juist gegroeid als persoon.

En dat houdt weer in dat je smaken zijn veranderd, want, om Bernard Sumner van New order te citeren: a thought that never changes, remains a stupid lie. Denk maar aan je favoriete personages in je meest geliefde boeken, films en series. Ieder karakter groeit en leert iets over zichzelf. Dat kan heel subtiel zijn of juist ontzettend uitgebreid. En in jouw geval? Nou, in jouw geval kan het betekenen dat je smaken zijn veranderd en dat je niet langer tevreden bent met je huidige interieur.

Kortom, hoog tijd daar iets mee – en aan – te doen! Kijk goed om je heen om te zien wat er anders moet, stel een plan op en zet je schouders eronder. of laat dergelijke klussen door vakmensen uitvoeren, dat kan natuurlijk ook. Dan weet je wel zeker dat ‘t echt goed gebeurt.

Zelfreflectie

Wat is het precies dat volgens jou moet veranderen? Je hebt in je huidige interieur al zo veel meegemaakt, dat kan deze fase van het proces enigszins overschaduwen en bemoeilijken. Het loslaten. Maar toch zul je dat moeten doen! Bepaalde kleuren passen misschien niet meer bij je, specifieke materialen. In plaats van een tegelvloer wil je misschien toch liever visgraat laminaat neerleggen. We noemen maar iets. Ga bij jezelf te rade wat er echt moet veranderen om jou weer gelukkig te maken met de ruimte waar jij je het meest thuis zou moeten voelen.

Prioriteiten stellen

Je wilt wel alles in één keer kunnen doen, maar dat is misschien niet zo verstandig. Het betekent namelijk mogelijk dat je heel lang niet van je woonruimte gebruik kunt maken. Is er iets aan deuren, kozijnen, wanden, de muur of het plafond dat je graag anders had gezien? Dan heeft dat in ieder geval prioriteit. En ja, dat houdt natuurlijk in dat je meubels er ook uit moeten en dat je die desgewenst direct kunt vervangen. Doe het, als je dat kunt. Maar houd er wel rekening mee dat dit veel geld kan kosten en dat je budget dat misschien niet aankan.

Invulling

Zodra alles weer op zijn plek staat, kijk je nog eens goed naar de details die de ruimte maken wat die is. De eyecatchers. Decoraties die direct de aandacht trekken. Dat kunnen beeldjes zijn, posters, foto’s, planten, theelichtjes en andere versieringen. Kun je de aanwezigheid daarvan nog steeds op prijs stellen? Laat ze dan lekker onderdeel van je interieur. Zo niet, dan haal je ze weg en vervang je ze al dan niet met iets dat beter in het huidige plaatje past.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.