Winter in Nederland betekent weliswaar vaak geen strenge vorst en maar weinig sneeuw, maar ook rond het vriespunt kan het erg koud aanvoelen. Ook wordt het alweer vroeg donker. Er is dus een grote behoefte aan gezelligheid. Binnenshuis is dit vaak nog wel makkelijk te realiseren, met gezellige sfeerlampen en warme kleuren voor de decoratie. Maar ben je een echt buitenmens, kun je met de volgende tips ook in de koude en donkere maanden tijd in je gezellige tuin doorbrengen.

Gezellige lampjes

Het creëren van sfeer in je donkere tuin begint met licht. Zonder licht kun je nota bene niets zien. Ga dus op zoek naar gezellige verlichting, die niet alleen voor een beter zicht, maar vooral ook voor sfeer zorgt. Breng de lampjes op verschillende plekken in je tuin aan, maar leg de focus op een gezellig hoekje, waar je ook even lekker kunt zitten.

Loungeset

Hoewel de meeste loungesets vooral voor de zomerperiode worden verkocht, kun je hier ook in de winter prima gebruik van maken. Je moet je alleen iets warmer aankleden, zodat je het niet te koud krijgt en misschien moet je het niet te laat maken, maar het is zeker mogelijk. Zorg ervoor dat je lekker kunt zitten, zodat het ontspannen al bijna vanzelf gaat. Kleed je in ieder geval warm genoeg, maar denk ook aan de volgende tips.

Open haard

Een gezellig knisperend haardvuur wie wil dat nu niet? Een haardvuur brengt gezelligheid en een warme sfeer, maar ook letterlijk warmte. Dus zorg dat je het haardje in jouw zithoek opneemt en jullie de warmte kunnen voelen. Stook hem op met genoeg hout en zorg ervoor dat jullie geschikt haardhout in huis hebben dat goed gedroogd is, zodat het lekker brandt. Nu is het alleen nog een kwestie van aanmaken en wachten totdat er een heerlijke warmte wordt verspreid. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van 123natuurproducten voor geschikt brandhout.

Wat warms te drinken

Om het ook van binnenuit warm te krijgen, kunnen jullie voor een warm drankje gaan. Een heerlijke beker met warme chocomel en eventueel slagroom past erg goed bij het koude weer. Ook Glühwein is perfect voor een koude winterse dag. Houdt er echter wel rekening mee dat je het van de alcohol niet echt warm krijgt en je niet te veel moet drinken. Maar één glaasje is genoeg voor de sfeer en bovendien kun je je handen lekker warmen aan de mok.

Marshmallows of broodjes roosteren

Tot slot kun je nog wat lekkers te eten erbij verzorgen. Denk hierbij aan dingen die je boven het vuur kunt roosteren, zoals marshmallows of broodjes. Bijkomend voordeel is dat je tijdens het roosteren wat dichter bij het vuur staat, waardoor je even wat extra warmte kunt ontvangen en van het warme eten krijg je het ook warmer.

Nu nog een groep gezellige mensen uitnodigen en dan staat niets een gezellige winteravond in de tuin nog in de weg!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.