Scroll een paar minuutjes door Instagram of Pinterest en je hebt het eerste exemplaar al gevonden: een stalen deur. Ontzettend populair en ook erg stijlvol. Je hebt veel doorkijk en het aluminium frame geeft de deur net dat beetje extra. Kortom: hij is veel terug te vinden in woningen in Nederland. 

Jij vindt ‘m waarschijnlijk ook mooi. Maar echt uniek is ‘ie niet meer, he?! Daarom zijn wij wat verder gaan kijken. En we hebben de oplossing! 

Creëer een loftgevoel met een schuifdeur

Onze optie is de stalen schuifdeur. Dezelfde look en feel, maar net wat stoerder. Deze deur opent niet zoals een standaard deur. Aan de bovenkant van de deur is namelijk een rails geplaatst. Hierin “hang” je je nieuwe deur op. En vervolgens is het schuiven. Open, dicht, open, dicht.. Echt het gevoel van een stoere loft! 

Het grote voordeel van een stalen schuifdeur

Ik zag de stalen schuifdeur voor het eerst in een aflevering van vtwonen, weer verliefd op je huis. De vrouw die wel wat woonhulp kon gebruiken, had een prachtige woning. Maar wel wat raar ingedeeld qua hal en woonkamer. De ruimte ertussen was klein. En ook de woonkamer was niet heel groot. Een normale deur nam zoveel ruimte in beslag bij het openen. Een mooie bank of een tv meubel was dus eigenlijk geen optie voor haar. Die stomme deur.. 

Maar met een stalen schuifdeur had ze er nooit meer last van! Bij het openen of sluiten van de deur gaat er namelijk geen ruimte meer verloren. Die ruimte kon ze zo extra goed benutten. En het tweede voordeel: door het glas in de deur kon er genoeg natuurlijk licht door haar woning “bewegen”. Geen dichte deur meer die haar uitzicht blokkeerde. De stalen schuifdeur zorgt dus voor een optisch grotere uitstraling. En dat alles met een deur?!

Zelf je stalen schuifdeur samenstellen

Dat wil jij natuurlijk ook, hoor ik je denken. Bij veel webshops kun je je stalen schuifdeur helemaal zelf samenstellen. Denk aan de hoogte, breedte, lengte van de rails (en dus hoe ver je de deur kunt openen). Maar ook de kleur en het type glas. Ieder interieur is anders, dus waarom zou een stalen deur bij iedereen hetzelfde moeten zijn?! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.