De huizenmarkt is in de afgelopen 3 jaar enorm gestegen, in cijfers uit te drukken is de huizenmarkt toegenomen met een percentage van maar liefst 35% ten opzichte van 3 jaar eerder. Dit is natuurlijk een buitengewone stijging wat ertoe lijdt dat de gemiddelde verkoopprijs voor een koopwoning in 2022 €428.000 is. Hierdoor zie je ook steeds vaker dat mensen een eigen huis laten bouwen, helemaal zoals je zelf zou willen! Hoe dit precies in elkaar zit lees je in deze tekst.

Een eigen huis bouwen

Een eigen huis bouwen klinkt natuurlijk erg ingewikkeld op het eerste oog, dit hoeft echter niet het geval te zijn mits je hier goede begeleiding in krijgt. Groothuisbouw biedt hier goede ondersteuning in en helpen je van a tot z door het gehele proces, jij hoeft zelf dus alleen aan te geven hoe en wat je wilt en groothuisbouw regelt het voor je!

Heel leuk, maar wat zijn de kosten?

Zo’n huis bouwen kost natuurlijk ook wat, vooral in deze tijd waarin een woning nou eenmaal erg prijzig is. Maar hoe kun je nou een indicatie krijgen van wat het gaat kosten? Om een prefab woning prijs te berekenen kun je gebruik maken van verschillende modules/tools. Hierin is het belangrijk dat je alle kosten zo ruim mogelijk meeneemt om zo niet voor onverwachte kosten uit te komen. Naast de daadwerkelijke bouwkosten komen zo ook kosten als leges van de gemeente, kavelkosten enzovoort in rekening. Door de site te bezoeken van groothuisbouw kun je uitgebreid berekenen wat jouw woning gaat kosten. Ook lees je hier meer over het berekenen van een woning en kun je bij ze terecht voor eventuele vragen.

Belangrijk om te weten

Hoogstwaarschijnlijk ben je nu erg enthousiast en wil je graag zo snel mogelijk starten met het bouwen van jouw droomhuis. Het is belangrijk dat je grondig onderzoek doet wanneer je hiermee wilt starten, dit om onverwachte situaties te vermijden. Wij adviseren dan ook om hulp in te schakelen van pro’s. Dit kost natuurlijk wel wat extra, maar zo weet je in ieder geval zeker dat alles gebeurt zoals het moet. Mocht je het toch allemaal zelf willen regelen is het erg belangrijk dat je weet wat je wilt. Op deze manier is het ook eenvoudiger om de benodigde vergunningen aan te vragen bij de gemeente en weet je precies waaraan jouw bouwkavel moet voldoen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.