Goed nieuws voor liefhebbers van kerst, warme chocomel en dikke sweaters: de winterkomt er weer aan! Zelf ben ik niet zo’n fan van dit jaargetijde. Ik ben een echte koukleum en zou het liefst hebben dat het altijd minimaal twintig graden is. Helaas is het niet zo’n feest. Aangezien de winter toch ieder jaar weer terug zal komen, heb ik besloten om er maar het beste van te maken. Zo ben ik onlangs begonnen aan een make over van mijn huis. In dit blog zal ik met jullie delen hoe ik mijn woning heb voorbereid op de donkere dagen.

Verlichting

Het lijkt alweer zo lang geleden dat we tot tien uur ’s avonds buiten in de tuin konden zitten. Inmiddels gaat de zon alweer veel eerder onder: om zeven uur al! Het is dus belangrijk om zelf voor voldoende licht in huis te zorgen. Naast dat het nodig is, zorgt leuke verlichting er ook nog eens voor dat het wat gezelliger in huis wordt. Zelf heb ik bijvoorbeeld onlangs ledstrips gekocht bij Ledstrip-specialist.nl. Deze heb ik gebruikt om mijn trapleuning en een aantal kasten mee te versieren. Ik ben er erg blij mee, het zorgt echt voor een warme sfeer in huis!

Plaids

Ik ben een van die mensen die thuis altijd onder een kleedje op de bank zit. Het zorgt ervoor dat ik me kan ontspannen en het lekker warm krijg. Als je het mij vraagt is dit een veel betere optie dan om de kachel aan te zetten. Dat is niet alleen slechter voor het milieu, maar ook niet bepaald goed voor je energierekening. Daarnaast vind ik mooie plaids ook nog eens sfeer verhogend werken; het ziet er daardoor knus en gezellig uit.

Geurstokjes

Ik zal, net als vele anderen, de komende tijd noodgedwongen veel thuis zijn. Een paar weken geleden heb ik een aantal geurstokjes aangeschaft, en ik ben daar echt heel blij mee. Wist je dat geuren invloed hebben op ons gestel? Geuren kunnen herinneringen terugbrengen en daardoor kun je je mentaal beter voelen. Iets wat we allemaal af en toe wel kunnen gebruiken in de donkere wintermaanden!

Planten en bloemen

In de winter ben ik vaak in mijn tuin te vinden, die vol staat met bloemen en planten. In de winter kan ik daar uiteraard niet zo veel van genieten. In december heeft iedereen natuurlijk een kerstboom in huis, maar waarom zouden we het daarbij laten? Daarom heb ik onlangs een heleboel planten gekocht. Oké, het vereist wat werk om ze gezond te houden, maar het zorgt wel gelijk voor een fijnere sfeer in huis. Heb je geen groene handen? Dan kun je ook planten aanschaffen die weinig verzorging nodig hebben, zoals cactussen. Hoewel de winter nog niet is begonnen, ben ik nu al blij met mijn recente aanpassingen. Hopelijk hebben jullie wat aan mijn ervaringen en helpt het jullie ook om wat positiever de koude maanden in te gaan.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.