Met elektrische boilers zorg je ervoor dat jouw woning, bedrijfspand of ander gebouw voorzien is van warm water. De ouderwetse cv-ketel werkt op aardgas en moet regelmatig onderhouden worden. Dit is voor veel mensen een reden om te kiezen nieuwe elektrische boilers. Daarnaast zijn deze ketels zuiniger zijn dan de cv-ketel en kunnen ze tot twintig jaar meegaan. Een elektrische boiler heeft geen jaarlijks onderhoud nodig. Het is wel aan te raden om een kalkfilter op de aanvoer waterleiding te plaatsen ter bescherming tegen hard water. Op deze manier bescherm je de boiler en blijft deze zo lang mogelijk correct werken.

De inhoud van elektrische boilers

De elektrische warmwaterketel is beschikbaar in verschillende inhoudscapaciteiten. Welke inhoud jij nodig hebt, hangt helemaal af van waar je de ketel voor nodig hebt en voor hoeveel personen de boiler aan het werk gaat. Je kunt er van uitgaan dat een wat kleiner warmwaterketel met een inhoud van 30 tot 50 liter genoeg is om een klein huishouden van één à twee personen van warm water te voorzien. Een boiler van 80 tot 120 liter is geschikt voor de water verwarming van drie tot vier personen. Wanneer er voor meer personen warm water nodig is, koop dan een ketel van 120 à 150 liter.

Het monteren van elektrische boilers

Grotere boilers kun je op dezelfde plek plaatsen als de voorgaande cv-ketel. Maak hierbij gebruik van de bestaande koud- en warmwaterleidingen. Soms kan het voorkomen dat er aanpassingen nodig zijn bij de nieuwe aansluitingen op de boiler. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door een flexibele leiding te gebruiken. Flexibele leidingen zijn buigzame buizen die je gemakkelijk kunt gebruiken om leidingen aan te leggen. Kleine boilers zijn vaak gemakkelijker te plaatsen in bijvoorbeeld het keukenkastje of in de badkamer. Een kleinere ketel sluit je aan met een inlaatcombinatie en slangenset.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.