Besteed jij veel tijd aan de inrichting van jouw woning? Dan weet je dat het een activiteit is die nooit af is. Hoe meer inspiratie jij opdoet, hoe meer ideetjes je krijgt. Ook lijkt het wel alsof de trends zich steeds sneller opvolgen.

Ook op het gebied van kamerplanten zie je steeds meer trends ontstaan. Tuincentra en interieurzaken doen hun uiterste best om de hipste kamerplanten aan te bieden. Ook online zie je steeds vaker influencers die pronken met de mooiste planten.

Wist je dat je helemaal niet “hip” hoeft te zijn om mooie kamerplanten te hebben? Er zijn namelijk tal van kamerplanten die al generaties lang zeer goed worden verkocht. Deze toppers lijken de laatste tijd een beetje vergeten te worden. En dat is zonde, want het zijn prachtige kamerplanten! Hieronder geven we een aantal populaire voorbeelden.

Sanseveria: keiharde kamerplant

Een kamerplant die al generaties lang in vele woonkamers te vinden is? Dat is de Sanseveria. Dat deze kamerplant zo populair is begrijpen wij wel. De kamerplant combineert looks met kracht.

De Sanseveria is in veel verschillende afmetingen, vormen en kleuren verkrijgbaar. De populairste variant is donkergroen met gele strepen aan de zijkanten van de bladeren. Deze bladeren komen bovenin uit in een scherpe punt. Daaraan dankt de plant zijn bijnaam “Vrouwentongen”.

Naast looks heeft de Sanseveria dus ook kracht. Deze kamerplant is bijna niet dood te krijgen. Je kunt hem zowel in de zon als schaduw zetten. Ook kun je rustig een paar weken vergeten water te geven. Sterker nog: een overschot aan water is het enige wat deze plant kapot kan krijgen! Niet voor niets is deze kamerplant verkozen tot Studentenplant van het jaar.

Graslelie: stekken, stekken, stekken

De Graslelie gaat officieel onder de botanische naam Chlorophytum. Anderen noemen deze plant Zebragras. De bijnamen Graslelie en Zebragras heeft deze kamerplant gekregen doordat de bladeren de vorm hebben van grassprieten, maar dan groter. Vanuit het midden groeien deze sprieten omhoog en vallen, als ze lang genoeg zijn, naar beneden. Dit geeft deze kamerplant een speels uiterlijk.

Als de Graslelie volwassen is groeien er stengels uit met daaraan kleine plantjes. Deze plantjes kun je afknippen en in de aarde zetten. Zo ontstaat weer een nieuwe plant. Dit stekken van deze kamerplant lukt eigenlijk altijd. Daarom zie je dat vaak veel mensen binnen een vrienden- of familiekring een Graslelie hebben, allemaal van dezelfde plant.

Tradescantia: de snelste groeier

Als jij al een tijdje bezig bent met kamerplanten dan ken je de Tradescantia wel. Tradescantia is de familienaam voor een zeer grote groep aan soorten. Een groot gedeelte van deze soorten groeit nog in natuurlijke habitat (Azië). Een kleiner gedeelte is te koop in onze tuincentra.

Veruit de bekendste kamerplant binnen deze familie is de Tradescantia Zebrina. Deze hangplant heeft kleine, ovaalvormige blaadjes. Het leuke aan deze blaadjes is de paarse streep over het midden. Door dit uiterlijk is deze kamerplant bijna overal wel welkom.

Wist je dat deze kamerplant zeer snel kan groeien? Als de omstandigheden goed zijn wel twee centimeter per dag!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.