Het is de tuin trend van deze tijd. Betonschuttingen. Helaas kan niet iedereen ze betalen. Zeker bij een nieuwbouwwoning is het vaak een extra kostenpost waar je niet direct op zit te wachten.

Je kan natuurlijk een afspraak met je (nieuwe) buren maken waarbij jullie allebei de helft van de kosten voor je rekening nemen. Maar dan nog. Voor een beetje achtertuin ben je al snel enkele duizenden euro’s kwijt voor het kopen en laten plaatsen van betonschuttingen.

Besparen op het plaatsen 

Je kan natuurlijk kosten besparen op het plaatsen van de schuttingen. Want het is geen super ingewikkeld werk. En als je een beetje handig ben kan je het namelijk ook zelf. 

Maar hoe doe je dat dan precies, een betonschutting plaatsen. Wij zullen je het proberen uit te leggen in 7 simpele stappen. 

 1. Boor gaten voor de betonpalen. Inkoppertje natuurlijk maar de eerste stap is om gaten in de grond te maken waar de betonpalen in gaan. Boor de gaten minimaal 70 cm diep voor een stevige schutting. Het makkelijkst doe je dit met een grondboor. 
 2. Ze de betonpalen in de grond. Zorg bij de plaatsing dat de betonpalen genoeg boven de grond uitsteken. Als vuistregel hanteren we hier dat de palen min 1,8 meter tot 2 meter boven de grond moeten uitsteken. Zorg er verder voor dat de palen waterpas staan. Controleer als alle palen staan of ze allemaal even hoog staan. Dit kan eenvoudig door een touw te spannen.
 3. Plaats de onderplaat. Als die erbij zit natuurlijk. Maar tegenwoordig worden ze bijna niet meer zonder geleverd. Vind je de onderplaat niet mooi, of te hoog? Plaats hem dan deels in de grond. Zo staat hij minder in het zicht.
 4. Plaats het L-beslag aan de betonpalen. Dit L-slag is waar je straks de tuinschermen mee bevestigd. 
 5. Plaats de houten tuinschermen tussen de betonpalen en je betonschutting is af. Houdt er wel rekening mee dat je laatste tuinscherm vaak ingekort moet worden. Zaag deze op maat voordat je hem plaats.
 6. Geniet van je schutting.

Dat klinkt eenvoudig genoeg, toch? Het is ook zeker een klus die veel mensen zelf kunnen doen. Er zijn wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Goed gereedschap, zoals een grondboor, maakt het plaatsen een stuk eenvoudiger. Neem verder je tijd. Als je haast maakt heb je een scheve schutting. Waar je, als het meezit, nog lang tegenaan moet kijken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

3 reacties

 1. Hitman.agency

  Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.

  If you know of any please share. Cheers! You can read
  similar article here: Backlink Building

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.