Een kookeiland is populair! Dit komt vooral doordat de keuken steeds meer een woonkeuken wordt. Een eiland is een perfecte manier om de keuken met de woonkamer te verbinden. Hoewel de keuken vroeger enkel diende als plek om eten te bereiden, is het tegenwoordig ook een plek waarin je fijn samen kan komen met familie en vrienden. De keuken wordt steeds meer gezien als het hart van de woning. Het is daarom niet zo gek dat we steeds meer keukens met eiland zien, want dit brengt enorm veel sfeer mee in een huis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je inspireren!

De veelzijdigheid van een eiland

Een kookeiland is de ultieme manier om van je keuken een multifunctionele woonkeuken te maken. Je creëert namelijk een centrale plek om te eten, koken, werken en vooral samen te zijn. Want terwijl je kookt aan het eiland blijf je gezellig in contact met familieleden of vrienden. Zij nemen bijvoorbeeld plaats aan het bargedeelte of de aangrenzende eettafel. Naast sfeer en gezelligheid, staat een keuken met kookeiland voor luxe en exclusiviteit. Bovendien creëer je met brede lades of onderkasten veel opbergruimte. Een keuken met eiland bevat in de basis vaak een kookplaat, spoelbak, vaatwasser en (eiland)afzuigkap.

Keukenstijlen

Een keuken met eiland past in vrijwel alle keukenstijlen. Ben je dol op het gebruik van houten materialen? En vind je het belangrijk dat de keuken een knusse plek is met een warme uitstraling? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een van onze landelijke keukens. Houd je van strakke lijnen en ben je dol op lichte kleuren en materialen? Dan past een moderne woonstijl waarschijnlijk perfect bij je. Een keuken met eiland in de moderne woonstijl is tijdloos en is vaak voorzien van greeploze keukenkasten en heeft een exclusieve uitstraling. Hierdoor heeft het een strakke uitstraling en past het helemaal bij de moderne stijl.

Het praktische schiereiland

Een schiereiland is ideaal wanneer je niet voldoende ruimte hebt voor een losstaand eiland. Een schiereiland geeft een luxe uitstraling aan de ruimte en heeft een aantal praktische voordelen ten opzichte van eiland. Met een schiereiland wordt er eenvoudig extra opbergruimte gecreëerd, dit verschilt niet veel met een eiland. Doordat één zijde nog aan de wand vast zit is dit ideaal om aansluitingen in te verwerken. Door een aantal barkrukken aan het schiereiland te plaatsen, creëer je een gezellige plek waar je samen met vrienden en familie kunt eten en drinken.

Hoe ziet jouw ideale keuken met eiland eruit?

Weet je al precies hoe jij jouw keuken met eiland gaat indelen en welke stijl het wordt? Of wil je graag nog meer informatie? Breng een bezoekje aan een Kitchen4all bij jou in de buurt en laat je inspireren. Benieuwd hoe jouw favoriete keuken met eiland eruit ziet in jouw ruimte? Een keukenspecialist maakt tijdens een adviesgesprek gratis een 3D-ontwerp op maat. Zo heb je altijd een goed beeld van wat je kunt verwachten! Bekijk onze complete keukens op onze website.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.