Bij een grote verbouwing kan het verstandig zijn om een puincontainer te laten plaatsen. Maar voordat je een puincontainer bestelt is het verstandig eerst bij jouw gemeente te informeren wat de regels zijn omtrent het laten plaatsen van een puincontainer. Dat kan namelijk per gemeente, of zelfs per wijk binnen een gemeente, enorm verschillen. Woon je bijvoorbeeld in Hilversum en wil je binnenkort gaan verbouwen? Bij een puin container huren in Hilversum moet je letten op de onderstaande punten. 

Heb je een vergunning nodig om een puincontainer te laten plaatsen in Hilversum?

Of je een vergunning moet aanvragen in Hilversum voor het plaatsen van een puincontainer is afhankelijk van de grootte van de container en hoe lang je de container wilt laten staan. In Hilversum hoef is een melding voldoende als je een container korter dan 31 dagen wil laten plaatsen, en als de container een maximale inhoud heeft van 6 m2. Is de container groter, of wil je de container langer laten staan, dan moet je een vergunning aanvragen. Een vergunning aanvragen kan op de website van de gemeente Hilversum. 

Hoe lang duurt het voordat mijn melding of aanvraag van een puincontainer is goedgekeurd?

Je moet ervoor zorgen dat je minimaal 5 werkdagen van tevoren een aanvraag voor een vergunning of een melding voor een container hebt ingediend bij de gemeente Hilversum. Houd er ook rekening mee dat wanneer het een complexe situatie betreft, het tot 4 weken kan duren voordat de aanvraag rond is. Je doet er dus verstandig aan om ruim op tijd een melding te doen of een vergunning aan te vragen. 

Zijn er in Hilversum kosten verbonden aan het laten plaatsen van een puin container?

Afgezien van de huur die je betaalt voor de container kan het ook zijn dat je ook aan de gemeente kosten verschuldigd bent bij een container huren in Hilversum. Als je namelijk de container op de openbare weg moet plaatsen omdat je geen eigen terrein hebt, moet je precariobelasting betalen. Je betaalt dan sowieso € 60,45 leges. Daar bovenop betaal je € 0,70 per dag voor een container en als de container op een parkeerplaats is neergezet betaal je ook nog eens € 15,- parkeerbelasting per parkeerplaats per dag.

Wil je een container huren in Amstelveen via Paridon Containers? Ook dan is het van belang om te checken of er een vergunning nodig is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.