Als de zomermaanden bijna voorbij zijn merk je al snel dat het ‘s avonds snel afkoelt. We zitten dan direct minder buiten terwijl we hier toch eigenlijk wel van genieten. De oplossing is een terrasheater. Met behulp van een terrasverwarmer kun je iedere avond zolang je wilt genieten van de buitenlucht. Maar hoe kies je nou de juiste terrasheater? Met ons stappenplan kom je er achter!

Stap 1. Oppervlakte opmeten

De eerste stap is het opmeten van de oppervlakte dat moet worden verwarmd. Op het moment dat je dat hebt uitgerekend weet je hoe groot het bereik moet zijn van de terrasheater en of je eventueel een tweede moet aanschaffen. Bij de productspecificaties kun je vinden hoeveel vermogen een heater heeft en op basis daarvan kun je uitrekenen wat er precies nodig is. Geschikte terrasheaters vinden? Bekijk de website van Terras-heaters.nl.

Stap 2. Warmtegolf bepalen

Bepaal de warmtegolf dat je nodig hebt. Wanneer je de terrasverwarmer wilt gebruiken op een open plek dan heb je er één nodig met een korte golf. De warmte dan zal langer kunnen blijven hangen. Wil je een terrasheater gebruiken op een afgesloten terras kies dan voor een heater met een lange golf.

Stap 3. Kies welk soort terrasheater je wilt

Er zijn verschillende soorten terrasheaters verkrijgbaar. Zo heb je staande terrasverwarmers, die flexibel zijn zodat je de mogelijkheid hebt om het op een andere plek te zetten. Ook zijn er verwarmers die je op kunt hangen aan de muur of het plafond. Verder is het ook van belang om te kiezen met welke brandstof je wilt werken. Je kunt kiezen voor elektra of gas.

Stap 4. Extra opties

De terrasheaters van nu bieden een heleboel extra opties. Kijk wat bij jou past om daar je keuze op te baseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een terrasverwarmer dat is te bedienen met een afstandsbediening of één die kan dimmen. Er zijn ook verwarmers te vinden met speakers zodat je muziek kunt afspelen.Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.