Hoogstwaarschijnlijk ben jij, dankzij het internet, behoorlijk op de hoogte van de nieuwste uitvindingen en trends. De afgelopen tijd heeft, op het gebied van huidverzorging, de apparatuur met infraroodstraling de markt verovert. De straling blijkt de huid een enorme boost te geven en daarnaast ook invloed uit te oefenen op spieren en gewrichten.

Dat klinkt interessant genoeg om het eens te proberen. Een apparaat met infraroodstraling is echter niet goedkoop in aanschaf, waardoor het verstandig is om vooraf meer informatie te verzamelen over het betreffende apparaat. Want welke invloed heeft de infraroodstraling daadwerkelijk op het lichaam? In dit artikel reageer ik op deze vraag en ga ik dieper in op de feiten. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder.

Huid en herstel

Zoals ik al kort in de introductie heb aangegeven, heeft de straling een behoorlijk positieve invloed op de huid van de mens. De straling stimuleert de doorbloeding is het lichaam. Waardoor er sneller nieuwe cellen worden aangemaakt en oude cellen sneller worden afgevoerd. Doordat de cellen op hoger tempo worden opgebouwd, zullen ook wondjes en beschadigingen sneller herstellen. Indien jij last hebt van acne, brandwonden of andere huidaandoeningen, kan de infraroodstraling een mogelijk hulpmiddel zijn om deze problemen aan te pakken.

Warming-up

Hoogstwaarschijnlijk komt dit voordeel uit de onverwachte hoek, al is dit werkelijk gebleken uit meerdere onderzoeken. Doordat de straling diep inwerkt op de huid en de spieren opwarmt, kan deze opwarming dienen als warming-up. Het is dan ook niet verrassend dat veel sporters, naast hun massagekussen, tegenwoordig voorzien zijn van een infrarood kussen.

Herstel van de spieren

Gedurende een training of intensieve beweging worden er kleine scheurtjes in de spieren gemaakt, zodat deze scheurtjes helen en de spieren sterker zal maken. Hierdoor kun je, door veel trainen, op termijn steeds zwaardere gewichten tillen. Sporters streven naar een zo snel mogelijk herstel, zodat zij op kort termijn een grote vooruitgang kunnen boeken. De infraroodstraling is de ideale manier om dit doel te bereiken. Doordat de straling de bloedsomloop stimuleert, zullen de spieren sneller herstellen. Verder verlicht de straling de spierpijn, waardoor jij de volgende training optimaal kunt sporten.  

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.