Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om een hypotheekadviseur in handen te nemen wanneer je een hypotheek wilde afsluiten. Toch wordt het steeds minder vanzelfsprekend en kun je al veel zelf op internet uitzoeken. Nu vraag jij je vast af: is het dan niet beter om hulp te vragen van een hypotheekadviseur? In dit artikel vertellen we je graag de voor én nadelen van het hebben van een hypotheekadviseur.  

Welke soorten hypotheekadviseurs zijn er?

Wil jij binnenkort een huis kopen in Hoogeveen en gebruik maken van een hypotheekadviseur? Dan heb je de keuze uit twee soorten adviseurs. Zo heb je de onafhankelijke adviseur, deze werken niet samen met een bank werkt en geven jou objectief advies. Daarnaast heb je de adviseur die wel samenwerkt met de bank werkt. Banken geven meestal aan dat er een mogelijkheid is om een hypotheekadviseur in te schakelen. Dit zal dan meer worden gericht op de hypotheken van diezelfde bank. 

De voordelen van een hypotheekadviseur 

Een van de grootste voordelen van een adviseur is natuurlijk dat zij jou het beste advies kunnen geven. Jij geeft simpelweg jouw wensen door en de adviseur houdt hier rekening mee zodat hij gepaste opties kan toelichten. Ook op het gebied van financiën zit je een stuk veiliger omdat de adviseur alle risico’s op een rijtje kan zetten. Onafhankelijke hypotheekadviseurs bekijken alle hypotheekvormen en kunnen ze snel met elkaar vergelijken. Zij staan los van hypotheekverstrekkers, wat betekent dat ze volledig zelfstandig werken en er het beste voor jou uit willen halen. Tot slot is een hypotheekadviseur met veel ervaring en een goede naam betrouwbaar, waardoor je zeker weet dat je tijdens het gesprek op je gemak bent. 

De nadelen van een hypotheekadviseur 

Nu we de voordelen hebben besproken, moeten we ook even kijken naar de nadelen. En je raad het misschien al, een hypotheekadviseur kan veel geld kosten. Met een onafhankelijke adviseur ben je ongeveer 2000 tot 3000 euro kwijt. Een hypotheekadviseur van de bank hanteren iets lagere prijzen, tussen de 1500 en 2500 euro. Wel hangt er nog een ander nadeel aan het inschakelen van een adviseur van de bank, namelijk dat zij alleen kijken naar de mogelijkheden van de bank. Als je alles wilt vergelijken voordat je een keuze maakt, dan zou je hier niet voor moeten kiezen. Als je al weet bij welke bank je een hypotheek wilt afsluiten, maakt het natuurlijk niet zoveel uit. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.