Helaas moet je tot de conclusie komen dat je huwelijk niet gewerkt heeft en dat jij en je partner uit elkaar gaan. Na vele gesprekken bij de mediator uit Utrecht hebben jullie afspraken kunnen maken en de inboedel kunnen verdelen. Nu is het noodzaak dat ten minste een van jullie beide gaat verhuizen. Het is namelijk niet echt ideaal om samen met je ex te blijven wonen. Je gaat niet voor niks uit elkaar. Een woning vinden kan echter lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je snel kan verhuizen na je scheiding?

Urgentie

In sommige gevallen kan je urgentie aanvragen. Dat doe je bij de woningbouw of bij de gemeente. Urgentie betekent dat je met spoed een nieuwe woonruimte nodig hebt en dus niet op een wachtlijst moet komen te staan. Of je urgentie krijgt, is afhankelijk per gemeente en per situatie. Het is niet zo makkelijk meer om urgentie te krijgen, omdat de woningnood hoog is en er nog vele anderen op een wachtlijst staan om een nieuwe woning te krijgen. Wil je weten of het voor jou mogelijk is om urgentie te krijgen? Kijk dan op de website van je gemeente.

Tijdelijk bij familie of vrienden

Ondanks dat het misschien niet ideaal is, is het ook mogelijk om tijdelijk bij familie of vrienden in te trekken. Je spullen kan je bewaren in een opslagbox die je kan huren. In de tussentijd moet je op alles reageren waar je maar op kan reageren. Je bent niet in de positie om veel eisen te hebben. Vanuit een andere woonruimte kan je altijd weer verder zoeken. Het belangrijkste is een dak boven je hoofd hebben. Vaak zijn er via verschillende facebookgroepen ook woningen te krijgen. Er zijn mensen die op die manier proberen hun woning via via kwijt te raken. Vertel ook aan zoveel mogelijk mensen dat je op zoek bent naar een andere woning. Wie weet helpt het doordat een kennis gaat verhuizen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.