De 3D printer waar je tegenwoordig mee werkt, is heel anders dan de modellen van voorheen. Destijds waren de printers flink groot, maar ook behoorlijk beperkt in de mogelijkheden. De gemiddelde printer had slechts een aantal functies. Dat is voor de moderne modellen wel anders. Die zijn weliswaar voor meer mensen dan ooit toegankelijk, maar tegelijkertijd ook professioneler te gebruiken. Daarom zijn de desktopprinters niet ook zomaar alleen voor hobbyisten. Aan verschillende kenmerken is te zien dat ze meer kunnen. Dat maakt het aantrekkelijk. Zo kan je er goed mee werken op jouw gewenste manier.

Welke mogelijkheden heb je?

Een goede 3D printer kopen, doe je op basis van de mogelijkheden die je ermee hebt. Het is aantrekkelijk om bijvoorbeeld het printoppervlak eens te bekijken. Dit is de ruimte in de printer die beschikbaar is om te printen. De moderne modellen zijn zo gemaakt, dat de compacte modellen maximaal te benutten zijn voor het printen. Het is daardoor met de kleinere printers beter mogelijk geworden om juist veel grotere ontwerpen te maken. Het is alleen maar nog interessanter om allerlei ontwerpen uit te werken. Deze ontwikkeling is zich meer en meer aan het manifesteren in printers.

Verder kijken dan alleen vandaag

Wie gaat werken met een 3D printer zal dat doen omdat er vandaag een idee is. Daarom zoek je de printer die precies past bij wat je vandaag nodig hebt. Het is echter niet zo dat in de nabije toekomst van dezelfde ideeën uitgegaan kan worden. Het is juist zo dat je plannen zich verder ontwikkelen. Het is dus vooraf al slim om een plan te hebben waar je vanuit kunt gaan. Dit helpt je bij het kiezen van een goede printer. Kijk bijvoorbeeld naar de manier van werken en de materialen die je kunt gebruiken ermee.

Zelf de grenzen ermee opzoeken

Wanneer je op basis van de kenmerken een 3D printer gekozen hebt, kan je zelf aan de slag. Wat je dan doet, is zelf ideeën uitwerken. Het is immers zo dat je juist door het gebruik van de printer alleen maar meer en meer ideeën krijgt. Het is interessant om te zien wat de grenzen aan de mogelijkheden van een printer zijn. Dit helpt je ook om zelf alles uit je mogelijkheden te halen. Dit is wat je als ondernemer of als hobbyist juist ook het liefst wilt. Dit is hoe je een printer optimaal gebruikt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.