Uiteindelijk kan het veel geld schelen, je huis verduurzamen. Maar voordat je je huis gaat verduurzamen is het van belang om te weten wat de huidige staat is van de woning en wat je precies moet verduurzamen. Hier kom je achter door middel van een inspectie. Tijdens zo’n inspectie wordt het energielabel van een huis bepaald en wordt er een rapport met adviezen opgesteld hoe je de woning kunt verduurzamen. In deze blog lees je meer over hoe een inspectie in werking gaat en wat het je op kan leveren.

Wat houdt de inspectie in?

Het doel van de inspectie is om te bepalen hoe energiezuinig een woning is. Hiervoor dient er een gecertificeerd adviseur langs te komen. Wanneer de adviseur langs komt bij uw woning gaat deze het huis van top tot teen inspecteren. Belangrijke onderdelen waar de inspecteur op let zijn bijvoorbeeld de isolatie, ventilatie en verwarming. Op basis van meerdere meetpunten zal er een energielabel worden opgesteld. Dit energielabel wordt vervolgens verwerkt in een rapport met concrete adviezen om de woning te verduurzamen en uiteindelijk wellicht een beter energielabel te krijgen. Hoe je een woning kunt verduurzamen lees je hieronder. 

Tips om te verduurzamen

Er zijn tal aan mogelijkheden om het energielabel van je huis te verbeteren door het op verschillende manier te verduurzamen. Daarbij is het wel afhankelijk op welke punten de woning het slechte scoort. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het huis nog beschikt over enkel glas. Dit kun je simpelweg oplossen door het enkel glas te vervangen met dubbel glas. Gebruik je onnodig veel energie? Investeer dan in zonnepanelen om energie te gebruiken die opgewekt is door de zon. Daarnaast is het isoleren van spouwmuren een hele goede en effectieve oplossing. De warmte of kou van buitenaf blijft buiten en de warmte of kou blijft beter binnen in de woning. Hierdoor hoeft er minder gebruik te maken van de verwarming of eventuele airco. Ben je benieuwd hoe je jouw huis kunt verduurzamen? Vraag dan een energielabel rapport aan bij Homekeur B.V.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.