Ben je van plan om een aanbouw te realiseren? Dan moet je op een bepaald moment ook nadenken over het glas dat je gaat plaatsen. Denk aan het soort glas, de afmetingen en de kozijnen. Voor de verschillende typen glas zijn er voor- en nadelen te vinden. Wij gaan je meer vertellen over het perfecte glas voor je huis, zodat je een goede keuze maakt.

Dubbel glas en enkel glas
Dubbele beglazing is een soort raamoplossing die bestaat uit twee glasplaten, gescheiden door een afstandhouder, met lucht die tussen de platen wordt opgesloten. Enkele beglazing is slechts één glasplaat. Ramen met dubbele beglazing worden sinds het begin van de 20e eeuw gebruikt en worden beschouwd als een effectieve vorm van isolatie. Maar ze werden pas in het midden van de 20e eeuw veel gebruikt omdat ze duur waren om te vervaardigen.

De prijs voor dubbele beglazing is onlangs gedaald als gevolg van automatisering en massaproductieprocessen, waardoor het betaalbaarder wordt voor consumenten. Dit heeft geleid tot een toename in populariteit ten opzichte van ramen met enkel glas, die minder duur zijn en betere isolatie-eigenschappen bieden.

Enkellaagse beglazing is vervangen door dubbellaagse of zelfs drielaagse beglazing. De reden voor deze wijziging is de wijziging in de bouwvoorschriften, die de eis introduceerde om minimaal drie lagen beglazing te hebben. Enkelvoudige laminaten worden niet meer gebruikt in nieuwbouw vanwege het gebrek aan brandwerendheid en slechte isolatiewaarden die deze enkelvoudige laminaten bieden.Online glas kopen
Veel mensen kiezen vandaag de dag dan ook voor dubbel glas. Wil jij nu ook dubbel glas kopen? Dan ben je bij Jouwglas aan het juiste adres. Stel zelf jouw dubbel glas samen en plaats gemakkelijk online je bestelling. Je kunt de bestelling dan afhalen op locatie of bij je thuis laten bezorgen. Dan kun je direct aan de slag met je aanbouw en het glas voor je aanbouw.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.