Ben je van plan de keuken te verbouwen? Dan betekent dit dat er veel geregeld moet worden. Zo moet eerst de oude keuken worden gesloopt. Een container huren bij MilieuServiceNederland is dus wel aan te raden. In dit artikel leer je de voordelen kennen.

Veel verschillende soorten afval

Het slopen van de keuken zal voor veel verschillende soorten afval zorgen. Denk aan hout, ijzer, gips, leidingen en puin. Denk echter ook aan oude apparatuur die weg moet. Daarnaast is er ook verpakkingsmateriaal. Misschien gaat de vloer er ook wel uit. Het is dus ook belangrijk hoe je dit kan afvoeren in een afvalcontainer. De afvalcontainers van MilieuServiceNederland zijn bijvoorbeeld heel geschikt.

Wat mag erin?

Wanneer je een afvalcontainer voor bouw- en sloopafval kiest, dan kunnen hier verschillende stromen in. Het overgrote deel van het afval kan er dus in. Witgoed mag er bijvoorbeeld niet in. Om een idee te geven mogen houtsoorten, piepschuim, plastic folie, verpakkingsmateriaal, glas, metaal en schoon puin er wel in. Witgoed, apparaten, asbest en gevaarlijk of chemisch afval mag er juist niet in.

Het juiste formaat container kiezen

Er zijn afvalcontainers in 3m3, 6m3 en 10m3 te krijgen. In de meeste gevallen is 6m3 voldoende. Dit staat gelijk aan 60 volle kruiwagens met afval. Dit is ook een container die bijvoorbeeld op een parkeerplaats past. Het hangt echter wel af van hoe groot je keuken is en hoeveel er gesloopt moet worden. Daarom is overleg met de specialist altijd aan te raden.

Wat kost het huren van een container?

Wil je een container van 6m3 huren? Dan zal dat all-in ergens tussen 250 en 400 euro kosten. Daar zitten het plaatsen en ophalen bij inbegrepen. Wil je voordelig uit zijn, huur dan in de buurt. Huur ook altijd zelf een container in plaats van dit door de aannemer te laten doen.

Tips bij het huren van een container

Maak van tevoren een planning zodat je weet waar de container moet worden neergezet. Zorg dat je alle zaken met betrekking tot een eventuele vergunning op orde hebt gebracht met de gemeente. Pas op dat de container niet openlijk toegankelijk is voor iedereen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.