Wil jij ook zo’n stoer industrieel interieur, en vraag je je af hoe je dat voor elkaar krijgt? Met elementen als een industriële kast, betonnen muren en vloeren en studiolampen creëer je in een handomdraai een stoer interieur wat eruit ziet alsof het regelrecht uit een woonmagazine komt.

1. Industriële wanden, vloeren en plafonds

Als je aan industriële wanden en plafonds denkt, dan denk je aan bakstenen, beton en stalen draagbalken en kabelgoten. Heb je al een bakstenen muur, laat deze dan in zijn rauwe staat. Als je betonnen muren en vloeren hebt, werk ze dan af met een likje betonverf. Werk kabels voor verlichting en elektra niet weg in een muur, maar koop degelijke industriële kabelgoten die je zichtbaar aan de wand en het plafond bevestigd. 

2. Stoere tafels en stoelen met een industriële look 

Bij industrieel meubilair denk je aan metaal, leer en hout, degelijke materialen die wel tegen een stootje kunnen. Kies voor meubels die zijn ontworpen in de stijl van de grote ontwerpers van het begin van de vorige eeuw als Willem Hendrik Gispen, Wim Rietveld en Cees Braakman waarbij functionaliteit hand en hand gaat met design.

3. Stoere accessoires met een industrieel karakter

Wat betreft accessoires kun je ook weer denken aan objecten die een industriële oorsprong hebben, zoals glazen stopflessen en weckpotten, die je ook kunt gebruiken als vaas of bloempot. Kies voor eenvoudige accessoires, maar je mag nu ook best een beetje kleur toevoegen om je interieur tot leven te brengen. Denk bijvoorbeeld aan fel gekleurde metalen onderzetters of een knalgeel vloerkleed. 

4. Stoere industriële verlichting en armaturen

Voor een industrieel interieur kies je voor lampen met stoere armaturen, waarbij je best de lamp zelf mag blijven zien. Denk aan studiolampen die gebruikt worden bij fotografie of stoere TL-balken die je aan het plafond kunt hangen. Kies voor bijpassende verchroomde of zwarte stopcontacten en lichtschakelaars. Kijk voor industriële lampen eens in de webshop van Industrieelinhuis.nl.

5. Stoere opbergruimtes en kasten met een industriële oorsprong

Ook bij kasten en opbergruimtes kom je al snel uit bij hout en metaal. Denk aan stoere stalen archiefkasten, onbewerkt kartonnen archiefdozen om spulletjes in op te bergen en glazen vitrinekasten. Je kunt dus tweedehands markten en kringloopwinkels afstruinen naar opbergruimtes en kasten met een industriële oorsprong, maar je kunt ook nieuwe industriële kast kopen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.